Seitsemän rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa Etelä-Karjalassa

Julkaisuajankohta 29.11.2021 12.44
Uutinen

Poliisi tavoitti viikonlopun aikana seitsemän rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa Etelä-Karjalassa.  

Kahden kuljettajan epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Viiden kuljettajan epäillään ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena ja näistä kahta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena. Poliisi tavoitti kuljettajat Lappeenrannasta, Imatralta ja Rautjärveltä.

Lisäksi poliisi tavoitti Lappeenrannassa 29.11 yöllä liikenteestä 13-vuotiaan henkilöauton kuljettajan, jolla ei ollut vaadittavaa ajo-oikeutta. Lapsi oli ottanut perheen henkilöauton luvatta käyttöön asunnosta löytämillään avaimilla.

Poliisi tutkii asiaa kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja luvattomana käyttönä. Alle 15-vuotias ei ole teostaan rikosoikeudellisessa vastuussa 

Törkeä pahoinpitely Lappeenrannassa

Poliisi tutkii 27.11. Lappeenrannassa ulkona yksityisellä alueella tapahtunutta törkeää pahoinpitelyä, jossa epäillään kolmen hengen seurueessa yhtä henkilöä lyödyn kirveellä päähän. 

Ambulanssi vei uhrin Etelä-Karjalan keskussairaalalle saamaan hoitoa vammoihinsa, poliisi ei tiedota vammoista enempää. Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni kaksi henkilöä rikoksesta epäiltynä. Alkoholilla on osuutta tapahtuneeseen.
 
Poliisi haluaa muistuttaa, että Rikosuhripäivystys (RIKU) on tukipalvelu, jonka tehtävänä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa.
 

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen