Sisä-Suomessa viikonlopun aikana yli 30 rattijuopumusta

19.10.2021 13.55
Uutinen

Rattijuopumuksista kolmanneksessa oli käytetty huumausainetta.

Tampereella anastettiin lauantaina 16.10.2021 aamupäivällä liikuntakeskuksen pukukaapista avain, jolla otettiin käyttöön ajoneuvo parkkipaikalta. Autossa oli sisällä henkilökohtaista omaisuutta, ja auton omistajan pankkikorttia oli ehditty käyttää ennen sen kuolettamista. Iltapäivällä 13.30 aikaan varastettu auto oli osallisena kolarissa Nuolialantiellä, mutta kuljettaja ehti ajamaan pois paikalta ennen poliisin saapumista.

Partio havaitsi anastetun ajoneuvon kello 16.30 aikaan Teiskontiellä ja yritti pysäyttää sen matkan. Kuljettaja kuitenkin lähti pakenemaan ylinopeudella ja päin punaisia ajaen, ja kääntyi Teiskontieltä etelään asuinalueelle. Partio seurasi kuljettajaa läpi asuinalueiden ja menetti välillä suurella nopeudella pakenevan auton näkyvistään. Pakenevan auton nähneet sivulliset ohjasivat poliisin kuitenkin oikeaan suuntaan, ja ajoneuvo löydettiin tyhjänä ojasta Linnankadulta.

Pian toinen partio havaitsi kuljettajan tuntomerkkeihin sopivan henkilön piileksimästä läheltä ja tämä saatiin kiinni. Henkilön hallusta löytyi muun muassa auton omistajan omaisuutta sekä teräase. Henkilön epäillään käyttäneen huumausaineita. Koko episodin myötä häntä epäillään törkeästä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, lievästä maksuvälinerikoksesta, lievästä maksuvälinepetoksesta, törkeästä liikenteen vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Poliisia piiloon Jämsässä

Poliisia vastaan ajoi sunnuntaina 17.10. kello 18 aikaan Jämsässä Kilpakorven risteyksessä partion ajo-oikeudettomaksi tunnistama henkilö. Poliisin havaittuaan kuljettaja yritti piiloutua ajamalla rakennuksen taakse, mutta partio tavoitti hänet nopeasti. Huumepikatesti osoitti kuljettajan käyttäneen huumausaineita. Henkilöä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä rattijuopumuksesta. Henkilölle on kirjattu neljä aiempaa kortitta-ajoa.

Huumaantuneena huonokuntoisella ajoneuvolla

Jyväskylän poliisin partio havaitsi maanantaiaamuyöllä 18.10. kello 1.00 aikaan Vaajakosken moottoritiellä kilvettömän ajoneuvon ja päätti pysäyttää sen tarkastusta varten. Kuljettajalle suoritettu puhalluskoe näytti nollaa, mutta hänelle päätettiin suorittaa huumausaineiden pikatesti hänen käytöksensä ja tekemiensä ajovirheiden vuoksi. Pikatesti oli positiivinen huumausaineelle.

Ajoneuvo oli määräaikaiskatsastamaton, vakuuttamaton ja siitä oli ajoneuvovero erääntynyt. Poliisin siirtäessä autoa huomattiin, että ajoneuvon käyttöjarru oli täysin toimimaton. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, ajoneuvoverorikkomuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
 

Liikenne Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen
Sisä-Suomen poliisilaitos
liikennejuopumus
liikenneturvallisuus