Sivullinen pysäytti rattijuopon matkan Hämeenlinnassa

Julkaisuajankohta 30.6.2022 9.41
Uutinen

Hämeen poliisin vuorokausi oli tehtävämäärältään suhteellisen rauhallinen. Koko vuorokauden aikana tehtävämäärä oli 178. Aamun valjetessa oli poliisin päihtyneiden säilössä Lahdessa neljä henkilöä ja Hämeenlinnassa kaksi.

Hämeenlinna
Noin 70-vuotiasta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta Tuuloksentiellä puoli seitsemän aikaan illalla. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus auton ja peräkärryn yhdistelmästä, joka ei ollut pysynyt kaistallaan. Yhdistelmän perässä ollut autoilija oli vilkutellut valojaan vastaantulijoille yrittäen varoittaa näitä edellään ajaneesta autosta. Kolareilta vältyttiin ja perässä ajanut kuljettaja sai epävarmasti liikkuneen auton pysähtymään, kun auto oli hiljentänyt vauhtiaan ja perässä ollut oli ajanut auton ohi ja pysäyttänyt oman autonsa. Autoa kuljettanut mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,49mg/l. Miehen ajokyvyn epäillään olleen humalatilan vuoksi tuntuvasti huonontunut ja tämän vuoksi häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Mies vietiin verikokeeseen ja tutkimuksiin, joissa selvitetään humalatilan vaikutusta ajosuoritukseen. Törkeästä rattijuopumuksesta voidaan tuomita, vaikka veren alkoholipitoisuus olisikin alle 0,53mg/l, mikäli rikoksentekijän kyky tehtävän vaatimiin suorituksiin on tuntuvasti huonontunut.


Riihimäki
Nelikymppinen mies kävi Lidlissä asioimassa janoisena ennen kahtatoista päivällä. Mies oli ottanut mukaansa neljä lonkeropakkausta maksamatta. Hän oli jäänyt juomaan saalistaan noin 200 metrin päähän kaupasta. Poliisipartio löysi miehen ja anastetut juomat. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus ja mies kuulusteltiin.


Humppila
Kuusikymppisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen Asemantiellä. Mies puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin 0,52mg/l. Miehelle kirjoitettiin sakko ja hänet määrättiin ajokieltoon.


Lahti
Viisikymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Iso-Paavolankadun ja Vanhanradankadun risteyksessä. Mies oli ajanut kuljettamallaan autolla liikennevaloissa pysähdyksissä olleen auton perään Vanhanradankadulla. Mies puhalsi poliisin tarkkuusalkometrin poliisilaitoksella 0,76mg/l. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä.


Lahti
Kolmekymppistä miestä epäillään näpistyksestä hänen mentyään keskustan Lidliin ja otettuaan 10 oluttölkkiä maksamatta puoli viiden aikaan iltapäivällä. Kyseessä oli miehen 14. anastusrikos vuoden sisällä, joten asiasta kirjattiin rikosilmoitus ja mies kuulusteltiin.
 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen