Suomussalmella törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Julkaisuajankohta 30.4.2022 9.44
Uutinen

Suomussalmen poliisille on tullut valvontapyyntöjä liittyen paikkakunnalla esiintyvään katuralliin. Viikko sitten nuori paikkakuntalainen mies suistui tieltä ulos liian suuren tilannenopeuden vuoksi ja menehtyi tapahtumapaikalle. Autossa matkustajana ollut nuori mies loukkaantui.

Aiemmin keväällä poliisi on joutunut puuttumaan häiritsevään ajotapaan useita kertoja. Autoa kuljettamasta on tavattu jopa 15-vuotias kuljettaja.
Poliisi on tehostanut valvontaa. Valvonnan tuloksena 30.4.2022 aamuyön puolella, poikkeusluvalla ajokortin saanut nuori mies kuljetti henkilöautoa Suomussalmen keskustaajaman kohdalla 5-tiellä 133 km/h nopeudella, vaikka alueella on suurin sallittu nopeus rajoitettu liikennemerkein 80 km/h. Autossa oli kuljettajan lisäksi neljä matkustajaa. Tekoa tutkintaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Suomussalmen poliisin jatkaa aktiivista valvontaa ja toivoo nuorilta kuljettajilta malttia. Katurallilla ja piittaamattomalla liikennekäyttäytymisellä voi olla vakavia seurauksia, kuten viikko sitten jouduttiin ikävällä tavalla toteamaan. 
 

Kainuu Liikenne Oulun poliisilaitos Suomussalmi Uutinen