Susi lopetettiin poliisin päätöksellä Liperissä

25.1.2021 15.20
Uutinen

Jo aiemmin 9.1.2021 poliisin päätöksellä käynnistettiin suden karkotustoimenpiteet Joensuussa sen jälkeen, kun samasta eläimestä oli tullut useita pihakäyntihavaintoja Karhumäessä. Poliisin pyysi paikalliselta riistanhoitoyhdistykseltä suurriistavirka-apua (SRVA) suden karkottamiseksi.

Suden karkottamista suoritettiin useita kertoja, mutta toimenpiteistä huolimatta susi jatkoi Karhumäki – Liperin Tutjuniemi alueella pihakäyntejä ja yritti saalistaa pihoissa olleita koiria. Koska karkotustoimenpiteet eivät olleet riittäviä, poliisi teki 21.1.2021 päätöksen suden lopettamisesta poliisilain perusteella. 

Lopetuspäätöksen mukaisesti susi lopetettiin 23.1.2021 Liperissä Tutjuniemen alueella. Ennen lopettamista yksinäistä nuorta sutta oli karkotettu ja jäljestetty 20.1.2021 lähtien Karhumäestä Tutjuniemeen ja voitiin olla varmoja, että kyse oli samasta eläimestä. Jäljestäjien havaintojen mukaan nuori susi päästi jäljestäjät useita kertoja näköetäisyydelle eikä väistänyt ihmistä suden luonnollisen käyttäytymisen mukaisesti.

Eläin on poliisin hallussa, joka toimittaa sen tutkimuksiin Ruokavirastoon (Oulu).
 

Itä-Suomen poliisilaitos Liperi Pohjois-Karjala Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Itä-Suomen poliisilaitos
hoito
riistanhoito
susi
yleinen järjestys