Taiteenystävä varasti taulun galleriasta Riihimäellä

Julkaisuajankohta 19.1.2023 10.57
Uutinen

Kulunut vuorokausi oli tehtävämäärällisesti normaali arkivuorokausi. Tehtäviä oli hieman yli 164 ja ne olivat sisällöltään varsin vaihtelevia. Mies soitteli hätäkeskukseen kymmeniä turhia puheluita jatkuvasti Forsassa. Lahdessa mies pakeni poliisia henkilöautolla.

LAHTI. Poliisipartio päätti pysäyttää sitä vastaan tulleen henkilöauton tarkastusta varten myöhään keskiviikkoiltana Lahden Möysässä. Auton kuljettaja ei kuitenkaan ollut asiasta samaa mieltä vaan henkilöauto lähti pakenemaan poliisipartiota.
Taka-ajo suuntautui Möysästä Pyhättömänmäelle ja sieltä alas Kiveriönkatua alas Saimaankadulle. Takaa-ajo jatkui lyhyen ajan Saimaankadulta Vesijärvenkadulle ja sieltä Ankkurin alueelle, missä takaa-ajettu pysähtyi. Matkan aikana kuljettaja jätti noudattamatta kahdesti punaiset liikennevalot.
Autoa kuljetti kolmekymppinen ajo-oikeudeton mies. Hän ei suostunut puhalluskokeeseen eikä huumepikatestiin, joten hänet vietiin verikokeeseen asian selvittämiseksi. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen sekä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Mies otettiin kiinni asiassa.

LAHTI. Kolmekymppisen naisen epäillään syyllistyneen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen keskiviikkona aamupäivällä Lahden Jalkarannassa. Poliisipartio oli häiriökäyttäytymistehtävällä kiinteistön sisällä, kun partio yritti saada tehtävän kohteena olleen naisen rauhoittumaan. Hän potkasi tilanteessa poliisia ja yritti vielä potkia poliiseja, vaikka hän oli poliisin hallintaotteessa.  Nainen otettiin kiinni mainittuun rikokseen.

LAHTI. Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän keskiviikkoiltana Lahden Jalkarantaan. Ilmoituksen mukaan mies oli pahoinpidellyt naista linja-autossa.
Partio sai tapahtumapaikalla selville, että keski-ikäinen mies oli lyönyt naista linja-autossa. Yksi matkustajista oli mennyt tilanteeseen väliin, jolloin pahoinpitelijä uhkaili miesmatkustajaa ja yritti myös lyödä häntä. Pahoinpitelijä kävi käsiksi vielä kuljettajaankin poistuessaan linja-autosta. 
Poliisipartio ei löytänyt miestä, mutta hänen henkilöllisyys on poliisin tiedossa. Miehen epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn.

LAHTI. Keski-ikäinen mies kuljetti henkilöautoa ilman sen kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta alkoholin vaikutuksen alaisena keskiviikkona Launeen marketalueella. Mies puhalsi tarkkuuslakometriin 0.42 mg/l tuloksen.
Poliisipartio kuulusteli miehen epäiltynä rattijuopumukseen sekä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

RIIHIMÄKI. Matkakeskuksen järjestyksenvalvoja ilmoitti poliisille keskiviikkona iltapäivällä, että nelikymppinen mies oli anastanut taulun Galleria Tärinästä. 
Poliisipartio sai selville, että mieskaksikko oli mennyt galleriaan ja miehet olivat jotenkin saaneet harhautettua gallerian henkilökuntaa, että toinen miehistä oli ottanut taulun seinältä. Kaksikko oli poistunut galleriasta ulos, jolloin vartija oli ottanut tauluvarkaan kiinni ja taulun pois häneltä. Taulun arvo oli noin 850 euroa.
Poliisipartio sai myöhemmin tauluvarkaan kiinni, joka kertoi anastaneensa taulun, koska oli ihastunut siihen. Mies otetiin kiinni epäiltynä varkauteen.

FORSSA. Hätäkeskus ilmoitti poliisille, että heille on soitettu samasta puhelinnumerosta useita kymmeniä kertoja turhia puheluita keskiviikkona puolenpäivän aikoihin. 
Poliisipartio meni kyseisen puhelinnumeron haltijan asunnolle, mutta asunnon haltija, vanhempi mies ei päästänyt heitä asuntoon. Partio joutui murtamaan oven päästäkseen tarkastamaan miehen kunnon. Miehellä ei ollut mitään hätää eikä hänellä ollut mitään järkevää selitystä soitoille.
Mies otettiin kiinni epäiltynä tietoliikenteen häirintään.

FORSSA. Kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen lievään petokseen keskiviikkoiltana. Hän oli ajellut taksilla Hämeenlinnasta Forssan keskustaan jättäen maksamatta noin 140 euron taksimaksun.
Poliisipartio ei tavannut matkustajaa, mutta hänen henkilöllisyys on poliisin tiedossa.

JANAKKALA. Poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten torstain vastaisena yönä kello yhden aikoihin Turengissa. Autoa kuljetti kolmekymppinen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Hänelle tehty huumepikatesti oli puolestaan positiivinen. 
Kuljettajan hallusta löytyi ampuma-aseen patruunoita turvallisuustarkastuksessa. Hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen sekä ampuma-aserikokseen.
Autoon tehdyssä paikanetsinnässä löytyi vähäinen määrä huumausaineita. Auton kyydissä ollut nuori mies kertoi huumeiden olevan hänen, joten poliisipartio kirjoitti hänelle sakon huumausaineen käyttörikoksesta.
 

Forssa Hämeen poliisilaitos Janakkala Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Riihimäki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta