Tapahtumajärjestäjät: kesän yleisötilaisuusilmoitusten jättöaika on nyt!

Julkaisuajankohta 12.4.2023 8.35
Uutinen

Poliisilaitoksen alueella järjestetään kesän aikana satoja tapahtumia.

Jääkiekon MM-kilpailut Tampereella toukokuussa ja rallin MM-osakilpailu Keski-Suomessa elokuussa ovat kaksi suurimmista yleisötilaisuuksista Suomessa tänä vuonna. Molemmat järjestetään Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella. Ja nämä kaksi ovat vain esimerkkejä tulevan kesän tapahtumista, tuhansien yleisöjä kerääviä tapahtumia järjestetään alueellamme kesän aikana kymmenittäin ja pienempiä sadoittain. 


Tilaisuus tai tapahtuma on yleisötilaisuus silloin, kun se on avoin kenelle tahansa, joko ilmaiseksi tai pääsylipun ostamalla. Yleisötilaisuuksia ovat esimerkiksi erilaiset markkinat, urheilukilpailut, konsertit ja muut yleisölle suunnatut tapahtumat. Kun yleisötapahtumaa järjestetään, pitää siitä tehdä ilmoitus poliisille. Lisätietoa ja ohjeita mm. siitä, millaisista tapahtumista poliisille pitää ilmoittaa, voi lukea poliisi.fi -nettisivuilta.


Kaikki yleisötilaisuusilmoitukset käsitellään poliisin lupahallinnossa. Teemme tarvittaessa päätöksen, jossa annamme tilaisuuden järjestäjää sitovia ohjeita ja määräyksiä tapahtuman järjestelyihin liittyen. Järjestäjä vastaa aina tapahtuman turvallisuudesta. 
Kesä on tapahtumien osalta poliisille kiireisintä aikaa. Tapahtumajärjestäjien kannattaakin olla jo nyt liikkeellä poliisin suuntaan, jotta asiat ehditään käsitellä hyvissä ajoin. Poliisi on mahdollistanut sähköisen asioinnin lupahallinnossa ja myös yleisötilaisuusilmoituksen voi tehdä netissä. Käyttäkää sitä mahdollisuutta nyt.

 
 

Poliisin lupapalvelut Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen