Tapanäpistelijä jäi jälleen kiinni Lahdessa

Julkaisuajankohta 2.10.2022 7.45
Uutinen

Hämeen poliisilla oli vuorokauden aikana lähes 270 tehtävää hoidettavanaan. Poliisin suojiin päätyi erinäisistä syistä 17 henkilöä.

Päijät-Häme

Noin kello 18.00 aikaan pysäytti partio Hollolassa Hämeenkoskella Keskustiellä henkilöauton, johon oli kiinnitetty siihen kuulumattomat rekisterikilvet. Ajoneuvoa kuljettaneella noin 50-vuotiaalla, poliisin ennestään tuntemalla miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta. Miehen auto oli katsastamaton, käyttökiellossa sekä verot maksamatta. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta viisi kertaa.

Noin kello 18.30 pysäytti partio Hollolassa Mieholantiellä henkilöauton, jonka kuljettajana toimineelta noin 50-vuotiaalta naiselta puuttui ajo-oikeus. Nainen on jäänyt viimeisen vuoden aikana kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kiinni neljä kertaa.

Kello 19.00 aikaan jäi Lahdessa Kauppakadulla näpistyksestä kiinni alle 25-vuotias mies. Mies oli ottanut hyllystä erilaisia alkoholijuomia noin 10 euron arvosta ja laittanut ne reppuunsa, jonka jälkeen hän oli yrittänyt poistua kassalinjan ohi maksamatta tuotteita. Miehen repusta löytyi myös puukko, jonka hallussa pitämiseen miehellä ei ollut hyväksyttävää syytä. Mies on jäänyt erilaisista omaisuusrikoksista kiinni viimeisen vuoden aikana 26 kertaa.

Kello 03.30 aikaan esti järjestyksenvalvoja päihtyneen miehen pääsyn ravintolaan Lahdessa Vapaudenkadulla. Tästä suivaantuneena noin 50-vuotias mies löi järjestyksenvalvojaa kaksi kertaa nyrkillä naamaan. Mies oli poliisin saapuessa paikalle painettuna maahan ja järjestyksenvalvoja piti häntä aloillaan. Miehelle laitettiin käsiraudat ja hänet toimitettiin poliisilaitokselle epäiltynä pahoinpitelystä.

Kanta-Häme

Kello 18.00 aikaan sai partio tehtäväksi mennä selvittelemään parisuhdekriisiä Riihimäelle Peltosaaressa sijaitsevaan asuntoon. Tapahtumapaikalla selvisi, että eroamassa olevalle pariskunnalle oli tullut suusanallista riitaa, jonka seurauksena noin 50-vuotias mies oli ensin rikkonut saman ikäisen puolisonsa puhelimen. Tämän jälkeen mies oli tarttunut naista kaulasta kiinni ja kuristanut tätä, samalla estäen häntä poistumasta asunnosta. Lopulta asianomistaja oli päässyt tilanteesta pois ja paennut naapuriin, josta saanut soitettua apua. Partio toimitti epäillyn poliisilaitokselle kiinniotettuna.

Hiukan neljän jälkeen pysäytti partio Forssassa Wahreninkadulla henkilöauton, jonka kuljettaja oli silmin nähden erittäin päihtynyt. Mies ei suostunut puhaltamaan seulonta-alkometriin, jonka vuoksi hänet toimitettiin sairaalalle verikokeeseen. Miehen ajokortti otettiin paikan päällä poliisin haltuun ja hänet määrättiin ajokieltoon.