Tapaninvainion murhan esitutkinta on valmistunut

Julkaisuajankohta 11.2.2022 13.11
Uutinen

Helsingin poliisi tiedotti tapauksesta tammikuun alussa ja marraskuun lopussa. Epäilty henkirikos tapahtui 19.–20. marraskuuta 2021. Murhasta epäillään 27-vuotiasta miestä.

Tapaus siirtyi syyteharkintaan torstaina 10. helmikuuta.

Henkirikostutkinta alkoi, kun hätäkeskukseen tuli ilmoitus verisestä matosta paritalon jäteastiassa. Poliisit löysivät noin 40-vuotiaan uhrin menehtyneenä viereisestä ulkoroskiksesta.

Uhrin asunnosta löytyi runsaasti verijälkiä. Epäillyn murhan tekotapa oli ollut raaka ja julma, ja henkirikos oli esitutkinnan perusteella suunniteltu etukäteen. Tekovälineenä oli käytetty kirvestä.

Poliisi otti nopeasti kiinni 27-vuotiaan miehen ja 28-vuotiaan naisen Suomussalmelta, jonne he olivat poistuneet tekopaikalta. Heidät vangittiin, mutta nainen vapautettiin myöhemmin. Poliisi epäilee murhasta ainoastaan 27-vuotiasta miestä.

– Epäilty ei ole halunnut edistää henkirikoksen tutkintaa. Polisiin käsityksen mukaan teon taustalla ovat olleet miehen suunnitelmat yhteisestä elämästä naisen kanssa. Esitutkinnassa ei tullut esiin sellaisia seikkoja, joiden perusteella nainen olisi ollut tietoinen miehen suunnitelmista, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholm.

Naista epäillään rikoksentekijän suojelemisesta, hautarauhan rikkomisesta ja pelastustoimen laiminlyönnistä.

Syytteen nostamisen määräpäivä on 23.2.2022. Syyttäjä on aluesyyttäjä Mikko Larkia.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen