Taparattijuoppo yritti karistaa poliisit perästään Lahdessa

Julkaisuajankohta 9.2.2024 8.47
Uutinen

Hämeen poliisilla oli vuorokauden aikana 176 tehtävää. Poliisin suojiin päätyi 16 henkilöä. Päijät-Hämeessä tavattiin muutama "työkseen"päihtyneenä ja kortitta autoa ajeleva henkilö ja Kanta-Hämeen puolella Tammelassa, vahvassa humalassa oleva mies ajoi autonsa ulos tieltä.

PÄIJÄT-HÄME

Kello 16.30 aikaan havaitsi partio Hollolassa VT12 tiellä Sairakkalan kohdalla Hämeenkoskelta Lahteen päin tulevan ajoneuvon, jota kuljetti poliisin hyvin tuntema ajokortiton 35-vuotias mies. Partio ilmoitti havainnostaan VT12 Nostavan korkeuksilla olevalle partiolle, joka sai näköyhteyden autoon ja kääntyi sen perään. Pysäytettävän auton kuljettaja havaitsi poliisiauton kääntyvän peräänsä, ja alkoi kiihdyttämään voimakkaasti karkuun. Kolmas poliisipartio sai mitattua pakenevalle nopeudeksi 215 km/h, kun kyseisellä tieosuudella on nopeusrajoitus 80 km/h. Pakeneva auto nousi Jokimaan rampista ylös ja siihen kadotettiin hetkeksi näköyhteys. Partio huomasi hetken päästä auton kääntyvän Kyläkunnatielle. Partio seurasi takamatkalta autoa Kyläkunnantielle ja havaitsi auton tyhjänä Vinssikadulta. Partio huomasi auton kuljettajan kävelevän lähistöllä aidatulla tehdasalueella ja kun mies havaitsi poliisin, pyrki hän poistumaan poliisin näköpiiristä. Mies löytyi piiloutuneena tehdasalueelta puupinon päältä, josta hänet otettiin kiinni. Miehen hallusta löytyi paenneen auton avaimet. Mies puhalsi nollat, mutta kieltäytyi huumausainepikatestistä, jonka vuoksi mies kuljetettiin ennen poliisivankilaan viemistä verikokeeseen. Autosta takavarikoitiin paikanetsinnän yhteydessä anastetuksi epäiltyjä sähkötyökaluja. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 21 kertaa ja lähes jokaiseen kiinnijäämiseen on liittynyt myös päihteet.

Kello 20.50 aikaan havaitsi partio Lahdessa Valjaskadulla henkilöauton, jota kuljetti poliisin hyvin tuntema ajokortiton 48-vuotias mies. Partio pysäytti auton ja puhallutti kuljettajan. Seulonta-alkometri näytti nollaa, mutta huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumeita. Mieheltä löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä huumausaineita vaatteisiin piilotettuna. Mies kuljetettiin verikokeisiin sairaalaan ja kiinniotettiin. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kiinni 16 kertaa ja useiden kiinni jäämisten yhteydessä on mies ollut myös päihtynyt.

KANTA-HÄME

Päivällä toisen tehtävän yhteydessä, havaitsi partio Janakkalassa Tervakoskella sijaitsevasta asunnosta tulevan selkeää kannabiksen hajua. Partio sai luvan tarkastaa asunnon ja asunnosta löytyi kannabista huumausainerikos nimikkeen ylittävä määrä. Paikalla asunnossa ollut 23-vuotias mies kiinniotettiin huumausainerikokseen epäiltynä.

Kello 19.00 aikaan sai poliisi ilmoituksen tieltä ulosajaneesta autosta Tammelassa Portaantieltä. Paikalla tavattiin henkilöauto suistuneena puuta päin. Ensihoito oli ottanut autosta kuskin paikalta pois 31-vuotiaan miehen, joka puhalsi seulonta-alkometriin 3.5 o/oo. Todistajien mukaan, mies oli hetkeä ennen suistumista ohittanut kaksi autoa Forssantiellä huomattavalla nopeudella. Mies kuljetettiin sairaankuljetuksen toimesta tarkastuttamaan vammojaan ja verikoisiin päihtymyksen varmistamiseksi. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus nimikkeillä törkeä rattijuopumus ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta