Olyckornas veckoslut i Österbotten

Utgivningsdatum 13.6.2022 14.44
Nyhet

Olyckor, våldsbrott och rattfyllerister uppehöll polisen under veckoslutet.

Polisen i Österbotten har ett livligt veckoslut bakom sig. Sammanlagt skötte man om 640 uppdrag. I synnerhet olika våldsbrott och rattfyllerier uppehöll polisen. 

Veckoslutet var synnerligen dystert för Södra Österbottens del där det inträffade flera olyckor med dödlig utgång. En äldre man omkom i en klämningsolycka med en traktor i Kuortane, i Evijärvi omkom en man där en personbil, efter en trafikolycka, hamnade på taket i ett vattenfyllt dike och i Alavo miste en man livet efter att ha kolliderat med ett tåg i en plankorsning i Hakojärvi.  

Under veckoslutet påträffades 17 rattfyllerister, varav åtta var grova. Rattfyllerister påträffades på hela polisinrättningens område. Två i Kannus och i Vasa, en i Evijärvi, Karijoki, Alavo, Kauhajoki, Kurikka, Kauhava, Seinäjoki, Nykarleby, Malax och i Vörå.  

I Alavo, på stamväg 66, blev en person fast för grovt äventyrande av trafiksäkerheten på lördagsförmiddagen. Personen körde med en hastighet av 176km/h, då hastighetsegränsningen var 100km/h. Föraren blev av med körkortet. 

På lördagen, efter midnatt, försökte en mopedist köra ifrån polisen i Smedsby centrum i Korsholm. Trots polisens stopptecken, fortsatte föraren och förorsakade flera farosituationer. Polisen uppmätte hastigheter på 60-65km/h på mopeden. Slutligen fick polisen fast föraren och kunde då konstatera att mopeden var i dåligt skick och saknade bl.a. frambroms. Föraren misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten. En motsvarande händelse inträffade i Nykarleby centrum på lördagskvällen. Även då försökte en person köra ifrån polisen med moped och förorsakade flera farosituationer. Även denna förare misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten. 
 

Nyheter Polisinrättningen i Österbotten Österbotten Övervakning och larmverksamhet