Tavanomainen viikonloppu Pohjanmaalla

Julkaisuajankohta 6.3.2023 12.49
Uutinen

Viikonloppu oli totuttuun tapaan rattijuopumus - ja pahoinpitelypainotteinen. Myös useita törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia todettiin.

Pietarsaaressa poliisipartio mittasi Kolpintiellä lauantai-iltana vastaantulevan henkilöauton nopeudeksi 168 km/h alueella, jossa suurin sallittu nopeus oli 80 km/h. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä pakettiautoilija oli törmännyt mopoautoilijaan Laihiantiellä Mustasaaressa. Pakettiautoilija ei pysähtynyt kolaripaikalle vaan jatkoi matkaa. Mopoautoilija ei loukkaantunut, mutta mopoauto kärsi vahinkoja. Pakettiautoilija ajoi hetkeä myöhemmin poliisipartiota vastaan Kurikassa. Poliisipartio näytti pysäytysmerkkiä pakettiautoilijalle, joka ei pysähtynyt vaan jatkoi matkaa. Terveyskeskuksen kohdalla autoilija kääntyi ojan kautta parkkipaikalle, kaatoi lämmitystolpan ja törmäsi lopulta harkkokasaan. Autoa kuljettanut mies puhalsi nollat ja huumepikatesti oli negatiivinen. Mies kertoi, ettei pakettiauton jarrut toimineet ja sen takia hän ei ollut pysähtynyt. Mies epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin ajokieltoon.

Närpiössä poliisipartio sai perjantaina iltapäivällä ilmoituksen 8-tiellä pohjoisen suuntaan ajaneesta henkilöautosta, joka ajoi vastaantulijoiden kaistalla aiheuttaen vaaraa muille tielläliikkujille. Poliisipartio tavoitti kyseisen varsin epävarmasti ajaneen henkilöauton kuljettajan ja kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. 

Seinäjoella asuinhuoneiston vuokralainen yritti realisoida vuokranantajan omaisuutta rahaksi oikeudettomasti. Asukas yritti myydä mm. asunnon kodinkoneita, mutta poliisi otti epäillyn kiinni ennen kuin tuotteet ehtivät siirtyä uudelle omistajalle.
 

Pohjanmaan poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta