Tervetuloa viettämään Poliisin päivää Jyväskylään, Keuruulle, Tampereelle ja Nokialle

Julkaisuajankohta 23.8.2023 10.44
Uutinen

Poliisin päivää vietetään Sisä-Suomen alueella tänä vuonna Jyväskylässä, Keuruulla, Tampereella ja Nokialla. Tervetuloa tutustumaan Sisä-Suomen poliisilaitoksen henkilöstöön ja työvälineisiin!

Poliisin päivän tapahtumissa Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla pääset tutustumaan laajasti siihen, mitä poliisissa tehdään. Tapahtumissa on ohjelmaa niin pienille kuin isommillekin poliisin toiminnasta kiinnostuneille. Perinteiden mukaisesti tapahtumassa on esillä poliisin kalustoa, kuten poliisimoottoripyöriä ja maijoja. 

Poliisin päivän teemat keskittyvät tänä vuonna erityisesti nuoriin. Sisä-Suomen poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Nina Juurakko toivoo, että myös nuoret tulisivat tapahtumiin tutustumaan poliisin toimintaan ja keskustelemaan heitä koskevista asioista. Tapahtumissa on paikalla mm. päätyökseen nuorten kanssa toimivia poliiseja. 

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella viime aikoina ovat puhuttaneet muun muassa nuorten ennalta ilmoittamattomat mopomiitit ja niiden turvallisuus. -Nyt on hyvä tilaisuus kysyä ja jutella myös mopomiiteistä, niistäkin meillä on paikalla asiantuntijoita, Juurakko sanoo. 

Haaveena poliisin ura?

Poliisin urasta kiinnostuneillekin on luvassa kiinnostavaa ohjelmaa. 

-Jokaisella paikkakunnalla pääset tapaamaan ja jututtamaan poliisilaitoksen henkilökuntaa ja poliisiharjoittelijoita, jotka kertovat mielellään lisää poliisin työstä ja poliisiksi opiskelusta. Eli jos poliisin ura on haaveissa, nyt on oiva tilaisuus tulla tutustumaan työhön, rohkaisee ylikomisario Ismo Nykopp.

-Meillä työskentelee iso liuta muitakin ammattilaisia. Tervetuloa tutustumaan myös näihin työmahdollisuuksiin poliisissa, paikalla on henkilökuntaa muun muassa viestinnästä ja lupahallinnosta, Nykopp jatkaa.

Tärppejä eri paikkakunnille

Kaikkien Poliisin päivän tapahtumien keskiössä on kansalaisten ja poliisien kohtaaminen ja vuoropuhelu. Poliisin päivää vietetään jo tutuksi tulleella ohjelmalla, mutta on tapahtumissa vaihteluakin. Viestintäpäällikkö Nina Juurakko kokoaa eri paikkakuntien tärpit:

-Poliisin päivän jokaisessa tapahtumassa pääset tutustumaan poliisin henkilöstöön ja työvälineisiin, mutta muutakin mielenkiintoista on. Esimerkiksi Keuruulla pääset tutustumaan myös poliisin käyttämiin drooneihin. Nokialla ja Tampereella taas järjestetään poliisikoiranäytökset, joissa pääset näkemään poliisikoirat tositoimissa. Jyväskylän tapahtumassa on paikalla Suomen punaisen ristin väkeä kertomassa Vapaaehtoisen pelastuspalvelu Vapepan toiminnasta ja yhteistyöstä poliisin kanssa, tiivistää Juurakko.

Tervetuloa!

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueen tapahtumat kootusti:

 • Jyväskylä
  •  Aren aukio, klo 11-15
 • Keuruu
  • Keuruun keskusaukio, klo 11-15
 •  Tampere
  • Sorin aukio, klo 11-15
  • (Huom! Poliisikoiranäytös Hatanpään valtatie 16:ssa alapihalla klo 12)
 • Nokia
  • Nokian poliisiaseman pysäköintialue, poliisiaseman ja junaradan välisellä alueella, klo 11-15
  • (Huom! Poliisikoiranäytös klo 14).

Löydät kaikki Poliisin päivän tapahtumat kootusti sivulta poliisi.fi/poliisinpaiva. Sosiaalisessa mediassa löydät tapahtumat tunnisteilla #PoliisinPäivä, #PolisensDag ja #PoliceDay. 

Muokattu 23.8.2023 klo 10:50, korjattu linkki Poliisin verkkosivuille.

Jyväskylä Keuruu Nokia Poliisin ennalta estävä toiminta Poliisin toiminta ja kehittäminen Sisä-Suomen poliisilaitos Tampere Uutinen