Tilapäisen suojelun hakeminen Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Julkaisuajankohta 21.3.2022 14.24
Uutinen

Ukrainasta Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen saapuneet henkilöt voivat hakea tilapäistä suojelua kahdeksassa Oulun poliisilaitoksen toimipisteessä. Ruuhkien välttämiseksi hakemuksen jättämisestä on hyvä sopia poliisin kanssa etukäteen.

Tämä uutinen koskee oleskeluluvan hakemista tilapäisen suojelun nojalla. Turvapaikan hakeminen on toisenlainen prosessi, ja omasta osastaan siinä poliisi on kertonut verkkosivullaan Tietoa turvapaikanhakijoille (poliisi.fi).

Poliisin toimipisteet, joissa hakemuksen voi tehdä

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa poliisilla on yhteensä kahdeksan toimipistettä, joissa Ukrainasta paennut henkilö voi hakea tilapäistä suojelua:

  • Haapajärven poliisiasema, Kustaa Vaasan katu 2, Haapajärvi;
  • Kajaanin poliisiasema, Lönnrotinkatu 2 A, Kajaani;
  • Kuusamon poliisiasema, Kitkantie 28, Kuusamo;
  • Oulun keskustan poliisiasema, Kirkkokatu 13, Oulu; tällä hetkellä Oulun keskustan poliisiasema on ruuhkautunut, joten poliisi suosittelee hakijoita asioimaan sen sijasta Oulun vastaanottokeskuksen tiloissa osoitteessa Heikinharjuntie 66, Oulu;
  • Pudasjärven poliisiasema, Jukolantie 1 ja 2, Pudasjärvi;
  • Raahen poliisiasema, Kummatinkatu 6, Raahe;
  • Ylivieskan poliisiasema, Katajaojankatu 4, Ylivieska.

Poliisi ottaa tilapäisen suojelun hakemuksia vastaan arkisin kello 8.00–16.15.

Hakemuksen jättämisen jälkeen poliisi ohjaa hakijan majoittumaan Maahanmuuttoviraston määrittelemään vastaanottokeskukseen. Hakemuksen käsittelee Maahanmuuttovirasto.

Hakemuksen jättämisestä kannattaa sopia etukäteen

Ukrainasta saapuvien on hyvä etukäteen sopia tilapäisen suojelun hakemisesta poliisin kanssa, jotta poliisin toimipisteet eivät ruuhkautuisi. Asiointiajasta ja -paikasta voi sopia soittamalla numeroon 0295 464 555, joka palvelee arkisin kello 8.00–16.15 suomeksi ja englanniksi. Kyseiseen puhelinnumeroon soittamalla Ukrainasta saapuva tai hänen tukihenkilönsä voi myös kysyä poliisilta muista tilapäisen suojelun hakemiseen liittyvistä asioista. Puhelinnumero on käytössä koko Oulun poliisilaitoksen alueella eli Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Yksityismajoituksessa asuvat hakijat

Poliisi kirjaa yksityismajoitusasiakkaiksi ne tilapäistä suojelua hakevat, jotka asuvat yksityismajoituksessa esimerkiksi sukulaisten tai tuttavien luona. Poliisi ilmoittaa näistä henkilöistä sille vastaanottokeskukselle, jonka toimialueella heidän yksityismajoituksensa sijaitsee. Vastaanottokeskus ottaa yksityismajoittujiin yhteyttä.

Lisätietoa

Lue lisää Ukrainasta paenneiden tilapäisestä suojelusta Maahanmuuttoviraston verkkosivulta (migri.fi).
 

Kainuu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Poliisin toiminta ja kehittäminen Uutinen