Tilapäisen suojelun hakemusmäärät kasvussa Lounais-Suomessa

Julkaisuajankohta 27.4.2023 14.58
Uutinen

Poliisi ennakoi tilapäisen suojelun hakemusten määrän lisääntyvän vielä loppukeväällä. Raision poliisiasemalle hakemuksia toivotaan jätettävän aamupäivinä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, jolloin paikan päällä on tulkkeja.

Tilapäisen suojelun ja kansainvälisen suojelun hakemuksia on tänä vuonna jätetty Lounais-Suomen poliisilaitoksella noin 50–70 viikossa. Näistä tilapäisen suojelun hakemuksia on ollut noin 740 kappaletta ja kansainvälisen suojelun hakemuksia noin 115 kappaletta. Suurin osa hakijoista on Ukrainan kansalaisia.

Huhtikuun aikana kansainvälisen suojelun hakijoiden lukumäärä on selvästi kasvanut, ja poliisi ennakoi hakemusten määrän lisääntyvän vielä kesää kohti mentäessä, kun esimerkiksi Ukrainasta saapuvat kausityöläiset hakevat kausityöluvan sijaan tilapäistä suojelua, jossa työskentelyoikeus alkaa heti hakemuksen jättämisestä ja se on pidempään voimassa.

Hakemusten vastaanotto Raisiossa ja Porissa

Lounais-Suomen poliisilaitoksella hakemuksia otetaan vastaan keskitetysti Raision ja Porin poliisiasemilla. 

Tällä hetkellä Raision poliisiasemalle tilapäisen suojelun hakemuksen jättämiseen kehotetaan saapumaan maanantaisin, keskiviikkoisin tai perjantaisin kello 9–12 välillä. Kyseisinä aikoina paikalla on myös ukrainan ja venäjän kielen tulkkeja, jotka ovat apuna hakemuksen jättämisessä.

Jos henkilö saapuu paikalle suositetun ajankohdan ulkopuolella ja hänellä ei ole mahdollista odottaa seuraavaan päivään, hakemus pyritään ottamaan vastaan myös tiistaina tai torstaina.

Porin poliisiasemalla hakemuksia jätetään selvästi Raisiota vähemmän. Jos hakija haluaa jättää hakemuksen Porin poliisiasemalle, suositellaan soittoa etukäteen numeroon 0295 417 530.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen ulkomaalaistutkintayksikön päivystysnumero palvelee arkipäivisin virka-aikana kello 8–16 numerossa 0295 444 818. Turvapaikkahakemusta koskevissa asioissa voi asioida myös sähköpostiosoite osoitteeseen ulkomaalaistutkinta.lounais-suomi@poliisi.fi.

Lounais-Suomen poliisilaitos Poliisin toiminta ja kehittäminen Satakunta Uutinen Varsinais-Suomi