Toisen Imatranajo-päivän tapahtumia poliisin näkökulmasta

Julkaisuajankohta 6.7.2024 11.01
Uutinen

Moottoriurheilutapahtuman toinen päivä oli poliisitehtävien hieman torstaita vilkkaampi.

Poliisin näkökulmasta Imatranajon perjantaipäivä sujui melko tavanomaiseen tapaan, mutta poliisitehtäviä oli hieman torstain avauspäivää enemmän.

Liikennerikoksia jonkin verran

Osana yleistä liikenteenvalvontaa Imatralla poliisi puhallutti kuljettajia ja valvoi ajonopeuksia liikenteessä. Komisario Kalle Heijari Kaakkois-Suomen poliisilaitoksesta kertoo, että poliisi määräsi muutamia liikennevirhemaksuja ja sakkoja kuljettajille, mutta määrät eivät merkittävästi poikkea tavanomaisesta viikonlopusta.

Perjantaina poliisi havaitsi mopon, joka kulki ylinopeutta mopolle. Mopoilija ajoi Kuutostiellä moottoripyöräpoliisia vastaan, jolloin poliisi kääntyi mopon perään. Mopoilija lähti pakenemaan poliisia ja kaatui pakomatkallaan. Mopoilija ei loukkaantunut vakavasti. Poliisi hälytti paikalle ensihoidon ja mopon kuljettaja lähti lääkärin tarkastettavaksi. Poliisi epäilee mopoilijaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 

Päihteisiin liittyviä tehtäviä melko tavanomainen määrä

Päihteisiin liittyviä tehtäviä, kuten häiriökäyttäytymistä, oli jonkin verran. 

-Eilisen häiriökäyttäytymiset ja päihtyneisiin henkilöihin liittyvät tehtävät eivät kaikki varsinaisesti liittyneet Imatranajoon. Nämä ovat aika tavallisia viikonlopun tapahtumia, komisario kertoo. 

-Tässä yhteydessä on hyvä muistuttaa, että jos alkoholia nauttii, niin kohtuudella. Erityisesti, jos on taipumusta rähinöidä päissään, on syytä miettiä, tarvitseeko juoda lainkaan. Auton tai muun kulkuneuvon ohjaksiin ei ole päihtyneenä mitään asiaa, sillä vaarantaa oman ja muiden turvallisuuden

Poliisi tutkii perjantaina tapahtuneen moottoripyöräonnettomuuden syytä

Perjantaina Imatranajon aika-ajoissa tapahtui onnettomuus, jossa kilpailija kaatui moottoripyörällä. Kuljettaja loukkaantui ja hänet kuljetettiin hoitoon.
Poliisi ei tällä hetkellä tutki onnettomuutta, vaan onnettomuuden tutkinta on tapahtuman järjestäjän vastuulla. Poliisi aloittaa tutkinnan, mikäli tämän hetkinen tilanne muuttuu.

Muokattu 7.7.2024:

Poistettu lause "Poliisi selvittää onnettumuuden syytä." ja lisätty lause "Poliisi ei tällä hetkellä tutki onnettomuutta, vaan onnettomuuden tutkinta on tapahtuman järjestäjän vastuulla. Poliisi aloittaa tutkinnan, mikäli tämän hetkinen tilanne muuttuu.".

Etelä-Karjala Imatra Kaakkois-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta