Törkeä kotirauhan rikkominen Imatralla

16.6.2021 9.43
Uutinen

Imatralla tunkeuduttiin yksityiseen asuntoon avoimesta ikkunasta ja pahoinpideltiin nukkumassa ollut asukas lauantaiyönä 12.6.21 noin klo 3.30 Vuoksenniskan kaupunginosassa Vaahterarinteellä. 

Asianomistaja loukkaantui pahoinpitelystä, mutta poliisi ei tiedota vammoista enempää. Tekijät olivat asukkaan mukaan parikymppisiä miehiä. Poliisi tutkii asiaa törkeänä kotirauhan rikkomisena ja törkeänä pahoinpitelynä.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 0295414559.

Asuntoon kohdistuvia rikoksia voi ennaltaehkäistä ja turvallisuutta voi lisätä vaikeuttamalla asuntoon murtautumista ja tekemällä asunnosta epäkiinnostavan kohteen. 

  • Lukitse kaikki asunnon ovet ja ikkunat. 
  • Käytä asunnon turvalukkoa.
  • Jos et ole varma, missä kaikki kodin avaimet ovat, vaihda lukot.
  • Valaise pihasi. Pidä valoja, jos asunto on tyhjillään. Varkaat valitsevat mieluummin hämärän kohteen.
  • Turvaudu naapuriapuun. Tyhjennetty postilaatikko ja tehdyt lumityöt viestivät siitä, että asunnossa on asukkaat paikalla.
  • Hanki hälytysjärjestelmä tai kameravalvonta.

Varkaudet Etelä-Karjalassa

Lappeenrannassa murtauduttiin yrityksen tiloihin ja anastettiin omaisuutta Lauritsalan kaupunginosassa Yhteistyönkadulla maanantaiaamuna 14.6. Anastetun omaisuuden selvittely on kesken ja poliisi tutkii asiaa varkautena.

Lappeenrannassa murtauduttiin Lauritsalan koulun työmaalle tiistaiyönä 15.6. Mahdollisesti anastetun omaisuuden selvittely on kesken ja poliisi tutkii asiaa varkautena.

Lappeenrannassa rikottiin kaivinkoneen lasi ja anastettiin radiokuulosuojaimet 14.-15.6.21 välisenä aikana Kesämäen koulun pihalta. Poliisi tutkii asiaa vahingontekona ja varkautena.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 0295414559.

Varkauksia voi ennalta ehkäistä kunnollisella lukituksella, valaistuksella ja hankkimalla valvontalaitteita. Kaikesta arvo-omaisuudestaan kannattaa ottaa kuvat ja talteen tieto merkistä ja mallista, sarjanumerosta ja muista selvistä tuntomerkeistä. Yksilöivät tiedot helpottavat tarkan rikosilmoituksen tekoa, mutta myös samalla oikean omistajan löytämistä.


Liikennerikokset Etelä-Karjalassa

Poliisi tavoitti liikennevalvonnan yhteydessä kaksi rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa Etelä-Karjalassa tiistaina. Kummankin kuljettajan epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Poliisi tavoitti kuljettajat Lappeenrannasta Pallon kaupunginosasta ja Imatralta Imatrankosken kaupunginosasta.

Henkilöauton kuljettaja ajautui autollaan tieltä ulos Vaalimaantiellä Lappeenrannassa tiistaina aamupäivällä. Ambulanssi vei kuljettajan Etelä-Karjalan keskussairaalaan, poliisi ei tiedota vammoista enempää. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen
Kaakkois-Suomen poliisilaitos
murto
rikosasiat