Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen Tohmajärvellä

16.5.2021 9.25
Uutinen

Autoilija pakeni poliisia Tohmajärvellä, Joensuussa kolme kovaa ylinopeutta, kortiton kuljettaja ja valotoppaan törmääminen Kiteellä.

Poliisipartio yritti pysäyttää rekisterikilvetöntä henkilöautoa kuljettanutta autoilijaa Tohmajärvellä Kirkkotiellä lauantaina noin kello 22.

Autoilija oli lähtenyt pakenemaan, jolloin hän oli käyttänyt mm 30km/h rajoitusalueella nopeutta 90km/h. Pako oli jatkunut Tohmajärven aseman suuntaan, josta edelleen Kaustajärven suuntaan, jolloin nopeus oli ollut kovimmillaan 160km/h.

Takaa-ajon aikana poliisiauto suistui tieltä, jolloin auto katosi poliisilta. Ulosajossa poliisiautoon tuli vaurioita, mutta poliisit eivät loukkaantuneet.

Paennut auto löytyi myöhemmin Luotojärventieltä metsäautotien päästä. Poliisin ja rajavartioston partioiden yhteistoiminnalla, auton kuljettaja, noin 20 -vuotias mies jäljitettyä koiran avulla ja hänet otettiin kiinni Lomuvaarantien varrelta.

Mikäli jollekin henkilölle on aiheutunut vaaraa tässä tapahtumassa, häntä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin sähköpostilla osoitteeseen [email protected], vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08 - 16.15.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja tiedottaa tästä tapauksesta lisää aikaisintaan maanantaina 17.5.2021.

 

15.05.2021 kello 16.47 aikaan hätäkeskus oli saanut ilmoituksen, että auto oli törmännyt Kiteellä Juhontien ja Romolantien risteyksessä valotolppaan. Paikalla poliisi totesi valotolpan taipuneen ja paikalla oli ollut törmänneen auton muoviosia. Poliisi oli tavoittanut törmääjän myöhemmin ja kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuljettaja oli ollut alaikäinen, erityisluvalla kortin saanut henkilö.

16.05.2021 kello 02.05 poliisi pysäytti Joensuussa Vanamokadulla henkilöautoilijan, jolla ei ollut ajo-oikeutta. Kyseiselle miehelle kortitta ajo oli jo kolmastoista vuoden sisällä. Miestä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

 

Kolme törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista Joensuussa lauantaina.

Noin 20 -vuotias mies ajoi henkilöautolla Kajaanintiellä (VT 6) Raatekankaan kohdalla Joensuun suuntaan 130 km/h noin kello 10, tapahtumapaikalla on 60 km/h rajoitus.

Noin 40 vuotias mies ajoi moottoripyörällä Imatrantiellä (VT 6) 170 km/h Repokallion kohdalla etelän suuntaan noin kello 14. Tiellä on 100 km/h rajoitus.

Noin 20 -vuotias mies oli ohittanut poliisiauton henkilöautolla Kuopiontiellä (VT9/VT23) Käpykankaan kohdalla 80 km/h rajoitusalueella 126 km/h nopeudella noin kello 18. Poliisiauto lähti seuraamaan autoa Kuopion suuntaan ja mittasi tälle keskinopeudeksi 160 km/h 1500 metrin matkalla, nopeuden vaihdellessa 130 km/h - 170 km/h.

Kaikkia kolmea kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, Kajaanintiellä ajanutta myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä hänellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Kitee Liikenne Rikokset ja tutkinta Tohmajärvi Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
ajo-oikeus
liikenne
liikennerikokset