Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia Hämeessä

Julkaisuajankohta 10.8.2022 11.21
Uutinen

Poliisipartioilla oli hyvin liikennepainotteinen kulunut vuorokausi Hämeen poliisilaitoksen alueella. Partiot kirjasivat rikosilmoitukset kolmesta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja muutamista rattijuopumuksista.

LAHTI. Poliisipartiolla oli tarkoitus pysäyttää henkilöauto tarkastusta varten keskiviikon vastaisena yönä kello kolmen aikoihin Launeella.  Auto lähti välittömästi kiihdyttämään vauhtia Uudenmaankatua Orimattilan suuntaan. Poliisiauton nopeus oli 160 km/h eikä se saavuttanut pakenevaa autoa lainkaan. Nopeusrajoitus on kyseisessä paikassa 60 km/h.
Pakomatka jatkui Uudenmaankadulta moottoritietä pohjoisen suuntaan. Moottoritiellä pakeneva auto ohitti siellä olleen poliisiauton sen vasemmalta puolelta aivan keskikaiteen vierestä kovalla nopeudella. Poliisipartio menetti näköyhteyden pakenevaan autoon, mutta sai siitä uudelleen havainnon Koiskalantien rampissa. Auto oli ajautunut rampissa ulos tieltä ja autossa olleet juoksivat metsään.
Poliisipartiot saivat metsiköstä kiinni naisen ja miehen etsintöjen jälkeen. Molempien hallusta löytyi huumausaineita. Heidät otettiin kiinni epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausainerikokseen.

LAHTI. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus epävarmasti kulkevasta pakettiautosta tiistaina iltapäivällä. Ilmoituksen mukaan kaistoilla seilaava auto oli tulossa valtatietä 12 Kouvolasta Lahden suuntaan.
Poliisipartio sai ilmoitetusta autosta havainnon Villähteellä. Pakettiauton kulku jatkui edelleen seilaavana. Poliisipartion havaintojen mukaan auto ajautui vastaantulevien ajokaistalle sulkuviivojen ja ohituskielto liikennemerkin vaikutusalueella.
Partio pysäytti kyseisen auton, jota kuljetti ajokiellossa oleva nelikymppinen mies. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen, rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikokseen.

HOLLOLA. Parikymppinen mies ajoi pakettiautolla huomattavaa ylinopeutta valtatiellä 12 tiistai-iltana Vesalassa. Poliisipartio mittasi tutkalla auton nopeudeksi 154 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

ORIMATTILA. Seitsemän kymppisen miehen epäillään ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena traktorilla ja pakettiautolla tiistaina iltapäivällä Pakaalla. Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan hän oli ensin ajanut traktorilla osuen laiduntolppiin ja hetken päästä hän oli autoillut pakettiautolla.
Mies puhalsi ajon jälkeen seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin verikokeeseen verenalkoholipitoisuuden määrittämiseksi ajohetkellä.
Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

LOPPI. Poliisipartio sai hätäkeskukselta liikenneonnettomuustehtävän tiistai-iltana Hautahuhdantielle. Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että keski-ikäinen mies oli ajanut moottoripyörällä Hautahuhdantietä Läyliäisten suuntaan. Hän oli ajautunut oikealle kaartuvassa mutkassa kulkusuunnassaan vasemmalle ulos tieltä törmäten siltarumpuun. Mies loukkaantui törmäyksessä.
Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 1,3 promillea. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

HÄMEENLINNA. Viisikymppisen miehen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen tiistaina puolenpäivän aikoihin Hattelmalantiellä. Mies oli ajanut pakettiautolla Hattelmalantietä etelään. Hän oli kääntynyt ajosuunnassa oikealle Nuppolantielle eikä ollut havainnut vastakkaisesta suunnasta tullutta polkupyöräilijää. Pyörä oli osunut pakettiauton etukulmaan. Pyöräilijä oli kaatunut maahan ja hän oli loukannut itseään.
Poliisipartio kirjoitti pakettiauton kuljettajalle sakkovaatimuksen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

HÄMEENLINNA. Nelikymppinen mies rikkoi myöhään tiistai-iltana marketin oven ikkunan Iittalassa. Hän kertoi poliisipartiolle rikkoneensa ikkunan suutuspäissään. Mies vietiin putkaan odottamaan aamun kuulusteluja vahingonteko epäilystä.

RIIHIMÄKI. Kolmekymppisen miehen hallusta löytyi tiistaina iltapäivällä turvallisuustarkastuksessa huumausainetta Riihimäen keskustassa. Poliisipartio kirjoitti miehelle sakkovaatimuksen huumausaineen käyttörikoksesta.

Hollola Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Riihimäki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta