Törkeitä rattijuopumuksia ja pahoinpitelyitä Pohjanmaalla

Julkaisuajankohta 25.4.2022 12.42
Uutinen

Kokonaisuudessaan mennyt viikonloppu sujui tavanomaisissa merkeissä ja poliisia on työllistänyt pahoinpitelyt ja rattijuopot.

Kokonaisuudessaan mennyt viikonloppu sujui tavanomaisissa merkeissä ja poliisia on työllistänyt pahoinpitelyt ja rattijuopot. Poliisin tehtävien osalta vilkkainta aikaa ovat olleet illat ja yöt, jolloin poliisia on työllistänyt rattijuopumukset ja pahoinpitelyt. Päivät ovat olleet rauhallisempia.

Kiinniottoja poliisi teki viikonloppuna yhteensä 39 kpl. Pahoinpitelyilmoituksia kirjattiin viikonloppuna 15 kappaletta. Valtaosa pahoinpitelyistä ovat tapahtuneet yksityisasunnoissa.   Rattijuopumuksesta jäi viikonlopun aikana kiinni yhteensä 18 henkilöä, joista 10 puhalsivat törkeän rattijuopumuksen lukemat. Rattijuoppoja tavattiin kaikista alueen maakunnista. Yhteensä tehtäviä Pohjanmaan poliisilla oli viikonlopun aikana 532 kappaletta.

Perjantai-iltana poliisi sai ilmoituksen epäillystä rattijuoposta Mustasaaressa. Poliisin tavoittaessa henkilön, tämä vastusti kiinniottoa ja verikoetta. Henkilö puhalsi lopulta poliisin alkometriin 0,69 promillea.  Törkeän rattijuopumuksen lisäksi häntä epäillään virkamiehen vastustamisesta. 

Sunnuntaiaamupäivällä henkilöautonkuljettaja suistui ojaan Saarijärventiellä Ähtärissä. Kuljettaja pakeni metsään, mutta koirapartio tavoitti henkilön lähistöltä olevan talon katolta missä hän oli piilossa. Henkilö puhalsi 0,83 mg/l. 

Perjantai-iltapäivällä henkilöauto ja juna törmäsivät Teuvan tehtaantiellä. Molemmilla oli törmäystilanteessa hiljainen vauhti eikä henkilövahinkoja sattunut. Sekä veturi että henkilöauto vaurioituivat. Alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuudessa. 

Lauantaina aamuyöstä poliisi havaitsi Seinäjoen keskustassa suurella nopeudella liikkuvan henkilöauton. Poliisi mittasi autolle nopeutta jopa 141 km/h nopeusrajoituksen ollessa 50 km/h. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrätiin ajokieltoon.

Myöhään lauantai-illalla Teuvan Norinkylässä henkilö ajoi 113km/h alueella, jossa nopeusrajoitus on 50km/h. Henkilöä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja myös hänet määrättiin ajokieltoon.  

Sunnuntaina puolenpäivän aikaan sattui henkilöauton ja polkupyöräilijän yhteentörmäys Seinäjoella Pelipuistonkadun ja Ruukintien risteyksessä. Onnettomuus sattui, kun henkilöauton kuljettaja tuli kärkikolmion takaa eikä huomannut vasemmalta tullutta polkupyöräilijää. Henkilöauton kuljettaja pakeni paikalta mutta poliisi tavoitti hänet myöhemmin. Polkupyöräilijä selvisi säikähdyksellä, mutta polkupyörä hajosi ajokelvottomaksi. Henkilöauton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä liikennepaosta tieliikenteessä. 
 

Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Pohjanmaa Pohjanmaan poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta