Torniossa ryöstettiin moottorikelkka

21.2.2021 9.49
Uutinen

Poliisi löysi ryöstetyn kelkan ja epäillyn tekijän jälkiä seuraamalla

Tornio 20.2.2021 kello 23.45 ryöstö

Kokkokankaalla omakotitalon asukas huomasi pihalla olevan Polaris-merkkisen moottorikelkan kimpussa valkokypäräpäisen miehen. Asukas meni estämään anastusta ja tilanne meni painiksi. Mies uhkaili jakoavaimella asukasta, joka joutui lopulta perääntymään. Mies sai kelkan käyntiin ja pakeni paikalta. Paikalle menneet poliisipartiot seurasivat kelkan jälkiä ja löysivät kelkan hylättynä Arboretum puistosta. Partiot seurasivat hylätyltä kelkalta lähteneitä jälkiä ja löysivät lopulta Kallioputaankadun ja Thurevikinkadun risteyksestä epäillyn tekijän, joka otetiin kiinni ja toimitettiin Kemin poliisivankilaan. Epäilty on torniolainen. Kiinniottopaikalle tuli ilmeisesti epäiltyä noutamaan henkilöauto, josta poliisi otti kiinni aiemmin Torniossa tapahtuneeseen ryöstöön etsintäkuulutetun miehen.

Tornio 17.2.2021 kello 12.28-14.42 varkaus

Opistontiellä olevaan asumattomaan omakotitaloon murtauduttu ja sotkettu paikkoja sekä ilmeisesti anastettu jotakin omaisuutta

Tornio 28.1.2021 kello 11.15 liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Kromitiellä Röyttän tasoristeyksen puomiin törmätty henkilöautolla.

Ylitornio 20.2.2021 kello 21.45 törkeä rattijuopumus

Aavasaksan rajatarkastuspisteessä rajavartioston partio pysäytti Ruotsiin matkalla olleen Ruotsin rekisterissä olleen auton ja päätti tarkisti ajajana olleen ruotsissa asuvan naisen ajokunnon. Partio suoritti seulontatesti ja se näytti positiivista. Partio hälytti paikalle poliisin, jonka suorittaman tarkkuusalkometrin tulos oli 0,65 mg/l. Partio kuulusteli epäillyn, määräsi hänet ajokieltoon ja otti häneltä ajokortin pois.

Eilisessä tiedotteessa Torniosta anastetuksi ilmoitettu musta Polaris moottorikelkka on löytynyt poltettuna Kourilehdosta Salontieltä. 

Lapin poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Tornio Uutinen Ylitornio
Lapin poliisilaitos
alkoholi
liikenne
ryöstö
varkaus