Torstain tapahtumia Oulussa

Julkaisuajankohta 30.9.2022 6.02
Uutinen

Poliisipartio pysäytti epävarmasti liikkuneen autoilijan Oulussa Koskelantiellä päivällä kello 13.10 aikaan. Kuljettaja vaikutti sekavalta, joten hänelle tehtiin huumausainepikatesti. Koe antoi aihetta epäillä miehen käyttäneen amfetamiinia.

Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Huume-epäilyn vuoksi miehen asunnolle tehtiin kotietsintä. Etsinnässä löytyi luvaton ampuma-ase ja anastetuksi ilmoitettu polkupyörä.

Miehen toimia tutkitaan rikosnimikkeillä rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos, ampuma-aserikos ja aiemmin kirjatun ilmoituksen perusteella varkausriokoksesta polkupyörän osalta.

iltapäivällä kello 16.45 aikaan tuli poliisille ilmoitus ojaan ajaneesta autosta Kempeleen Honkasessa. Partion ehtiessä paikalle kyseinen auto oli päässyt liikkeelle ja ajoi poliisipartiota vastaan.

Kuljettaja todettiin humalaiseksi, hän puhalsi alkometriin hieman yyli kahden promillen lukemat. Mies oli aikaisemman rattijuopumusrikoksen vuoksi jo ajokiellossa. Tapahtumasta poliisipartio kirjasi rikosilmoituksen törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Illalla kello 21 aikaan poliisin partio oli muun tehtävän vuoksi käymässä yksityisasunnossa Kaukovainiolla, kun kävi ilmi, että asunnossa on kannabiskasvattamo.  Huoneistosta löytyi teltta, jossa oli kasvamassa muutamia kappaleita Kannabis Sativa-kasveja.

Kasvit ja kasvatusvälineet takavarikoitiin. Miehen viljelykset käsitellään aikanaan oikeudessa huumausainerikoksena.

Oulu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Rikokset ja tutkinta Uutinen