Tulipalojen sarja Nokialla

26.4.2021 11.00
Uutinen

Nokialla syttyi sunnuntaipäivän 25.4.2021 aikana kolme tulipaloa, joita on syytä epäillä tahallaan sytytetyiksi. Henkilövahingoilta vältyttiin ja aineelliset vahingot jäivät suhteellisen pieniksi.

Poliisi ja pelastuslaitos saivat tehtävän ensimmäiselle palopaikalle 25.4.2021 klo 14 aikoihin Lintuniemenkadulle. Nokian tehdaskiinteistön kuorimon käytöstä poistetun kuljettimen lattia oli sytytetty tuleen. Pelastuslaitos oli sammuttanut alkavan palon. Asiaa tutkitaan vahingontekona.

Seuraavasta palosta ilmoitettiin 25.4.2021 klo 20.10. Pelastuslaitos ja poliisi hälytettiin Ruskeepäänkadulle, missä käytöstä poistetun päiväkodin ilmastointikanavista ilmoitettiin tulevan savua. Savunmuodostus oli runsasta, mutta liekkejä ei näkynyt. Paikkatutkinnan perusteella voitiin tapahtumapaikalle todeta, että rakennukseen oli tunkeuduttu sisään ovi rikkomalla. Palopesäkkeitä oli rakennuksen sisällä useammassa paikassa. Asiaa tutkitaan tuhotyön yrityksenä.

Kolmannen kerran pelastuslaitos ja poliisi hälytettiin Harjuniityn koululle 25.4.2021 klo 20.15.  Koulun pihapiirissä olevat kaksi konttia paloivat ilmiliekeillä. Konttien välissä oleva katos roskakoreineen tuhoutuivat palossa ja kontit kärsivät vaurioita. Asiaa tutkintaa vahingontekona.

Poliisi ei osaa ottaa tässä vaiheessa kantaa liittyvätkö palot kesällä 2020 tapahtuneiden tulipalojen sarjaan.

Tapahtumille ei ole silminnäkijöitä ja poliisi pyytää kansalaisia ilmoittamaan havainnoistaan Nokian poliisiasemalle p. 0295 445 888 tai sähköpostiin [email protected]

Nokia Pirkanmaa Rikokset ja tutkinta Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen
Sisä-Suomen poliisilaitos
tuhotyö
tulipalot
vahingonteko