Turun mielenilmaukset sujuivat pääosin rauhallisesti

Julkaisuajankohta 27.3.2021 18.02
Uutinen

Turussa lauantaina järjestetyt mielenilmaukset sujuivat poliisin arvion mukaan rauhallisesti. Järjestäjät ja osallistujat noudattivat pääosin annettuja ohjeita ja olemassa olevia määräyksiä.

Lounais-Suomen poliisi sai etukäteen ilmoitukset seitsemästä Turun Tuomiokirkkotorilla järjestettävästä yleisestä kokouksesta. Enimmillään Tuomiokirkkotorilla oli kokoontuneena noin 150 henkilöä. 

Poliisi seurasi tapahtumapaikalla turvaetäisyyksien toteutumista ja ohjeisti järjestäjiä pitämään ilmoitetut mielenilmaukset erillään toisistaan ja enintään kuuden henkilön suuruisina.

– Kokoontumisrajoituksia noudatettiin Tuomiokirkkotorilla pääsääntöisesti hyvin, ja tilaisuus sujui rauhallisesti. Yhteistyö järjestäjien kanssa sujui asiallisesti ja hyvässä hengessä, sanoo komisario Reijo Pennanen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Yhteistyötä tartuntatautilääkärin kanssa

Osa mielenilmauksiin osallistuneista henkilöistä siirtyi Tuomiokirkkotorilta Yliopistonkadun kävelykatualueelle. Siellä turvavälit eivät enää toteutuneet, ja poliisi antoi läsnäolijoille käskyn poistua paikalta.

Poliisi otti Yliopistonkadulla kiinni kaksi henkilöä, jotka eivät noudattaneet poliisin poistumiskäskyä. Molempien kiinniottojen perusteena oli yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen. Molemmat henkilöt on vapautettu iltapäivällä.

Poliisi teki tapahtumapaikalla tiivistä yhteistyötä Turun kaupungin tartuntatautilääkärin kanssa.
 

Lounais-Suomen poliisilaitos Turku Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta