Useampi kolari Kemi-Tornio moottoritiellä

14.10.2021 11.55
Uutinen

Iäkkään kuljettajan harhautuminen aiheutti onnettomuuksia Moottoritiellä Keminmaassa.

14.10.2021 aamulla klo 7.00 jälkeen tapahtui Kemi-Tornion välisellä moottoritiellä useampi liikenneonnettomuus, missä henkilöitä  vietiin sairaalaan tarkastettavaksi.
Tilanne sai alkunsa siitä kun n. 80 vuotias mieshenkilö oli autonsa kanssa harhautunut moottoritielle väärästä rampista ja lähtenyt ajamaan Tornion suuntaan vasten liikennettä.

Hän ehti ajaa moottoritietä väärään suuntaan useampia kilometrejä kun Keminmaan teollisuuskylän kohdalla ollut poliisipartio oli nähnyt tilanteen. Partio oli lähtenyt tavoittamaan harhautunutta kuljettajaa, mutta ennen pysäytystoimia kuljettaja ehti törmätä puolittaisella nokkakolarilla Tornion suunnasta tulleeseen autoilijaan. 
Onnettomuuspaikka on n. 1 km Rovaniemen rampista Tornion suuntaan.
Tämä törmäys aiheutti liikenteen pysäyttämisen molemmista suunnista. Pysäyttämisestä aiheutuneessa jonossa tapahtui sitten vielä erillinen peräänajo.
Molemmissa törmäyksissä osallisena olleet 4 kuljettajaa vietiin paikalta sairaalaan tarkastettavaksi. Ilmeisesti vakavammilta loukkaantumisilta kuitenkin vältyttiin. 
Törmäysten lisäksi liukkaudesta johtuen yksi autoilija suistui katolleen ojaan liikennevahinkopaikan lähettyvillä ja hänetkin toimitettiin
sairaalaan tarkastukseen. 
Paikalla tilannejohtajana ollut poliisi kertoi, että tie oli jäinen ja erittäin liukas. Hänen mukaansa useat autoilijat eivät olleet huomioineet ajokeliä vaan olivat liikkeellä turhan reippaalla nopeudella. 
Poliisi muistuttaakin siitä, että yön jäljiltä saattaa tie olla vielä jäässä ja erittäin liukas. Keliolosuhteiden kanssa täytyy olla erityisen tarkkana ja sopeuttaa ajonopeudet sen mukaan.      

Keminmaa Lapin poliisilaitos Lappi Liikenne Uutinen
Lapin poliisilaitos
liikennevahingot
törmäykset
vammat