Useat mopokuskit saivat sakkoja ja määräyksiä ajokieltoon Meri-Lapissa

28.7.2021 13.19
Uutinen

Poliisi valvoi tehostetusti Meri-Lapin alueella mopo-, mopoauto- mönkijä- ja moottoripyöräliikennettä alkuviikosta. Useampi kuski sai sakot tai määrättiin ajokieltoon ja osasta ajoneuvoista poistettiin rekisterikilvet.

Lapin ja Oulun poliisilaitoksien partiot tarkistivat kahden päivän aikana yhteensä 51 ajoneuvoa, joista kahdeksasta ajoneuvosta jouduttiin poistamaan rekisterikilvet. Seitsemän kuljettajaa määrättiin ajokieltoon ja sakkoja kirjoitettiin 11 rangaistusvaatimusta ja 12 liikennevirhemaksua.

Suurimmat puutteet tarkastetuissa ajoneuvoissa liittyivät mopon virittämiseen tai liikennekelpoisuuteen sekä kuljettajan ajotapaan.

Valvonnan aikana liikenteestä tavattiin myös mönkijäkuski, joka syyllistyi törkeään rattijuopumukseen. Samainen kuski syyllistyi myös törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ajaessaan poliisipartiota karkuun.

Poliisi toivoo, että vanhemmat tarkastavat säännöllisin väliajoin lastensa käyttämien ajoneuvojen kunnon. Erityisesti tulee tarkastaa jarrujen ja valojen toimivuus, sekä se, ettei ajoneuvoa ole viritetty.

Lapin poliisilaitos Lappi Liikenne Oulun poliisilaitos Uutinen
Lapin poliisilaitos
Oulun poliisilaitos
kevyet nelipyörät
liikenneturvallisuus
moottoripyörät
mopoautot
mopot
mönkijät