Useiden parikymppisten miesten epäilleen kuolleen myrkytykseen Turussa
Useiden parikymppisten miesten epäillään kuolleen myrkytykseen Turussa

29.4.2021 8.42
Uutinen

Turussa on huhtikuun aikana menehtynyt yllättäen jo viisi noin 20-vuotiasta miestä. He ovat kuolleet yksityisasunnoissa eri ajankohtina eri puolilla Turkua. Kuolemien epäillään johtuvan todennäköisesti huumausaineiden, alkoholin ja lääkkeiden yliannostuksesta tai niiden yhteisvaikutuksesta.

Lounais-Suomen poliisin mukaan tapahtumien ei epäillä välittömästi liittyvän toisiinsa, mutta kaikissa kuolemantapauksissa on yhdistäviä tekijöitä.


– Useiden nuorten henkilöiden kuolemat näin lyhyellä aikavälillä antavat aihetta epäillä, että Turun seudulla leviää nyt nuorten keskuudessa poikkeuksellisen vaarallista lääke- tai huumausainetta, sanoo rikosylikomisario Jari Riiali Lounais-Suomen poliisilaitokselta. 


Muun muassa A-klinikkasäätiö on äskettäin varoittanut katukaupassa myynnissä olevista rauhoittavista lääkkeistä, joita mahdollisesti on terästetty fentanyylillä.


Fentanyyliä on tietojen mukaan lisätty alpratsolaami-valmisteisiin. Ainakin Ksalol-nimisen katukaupassa myytävän alpratsolaamin epäillään kevään aikana aiheuttaneen kuolemia ja sairaalahoitojaksoja Suomessa.


Alpratsolaami on Suomessa yleisesti käytetty bentsodiatsepiineihin kuuluva lääkeaine, mutta Ksalol-nimisenä valmisteena sitä ei ole Suomessa lääkemyynnissä.


– Katukaupassa myytäviä lääkkeitä ei tule käyttää, koska niiden sisältö ei vastaa pakkauksessa mainittua tuotesisältöä, Riiali muistuttaa. 

Lisätietoja: Rikosylikomisario Jari Riiali, p. 0295 446 809
 

Lounais-Suomen poliisilaitos Poliisin ennalta estävä toiminta Turku Uutinen
Lounais-Suomen poliisilaitos
huumeet
huumeiden käyttö
kuolema