Useista seksuaalirikoksista epäilty mies vangittu Jyväskylässä

Julkaisuajankohta 18.12.2020 15.47
Uutinen

Jyväskylän poliisi otti sunnuntaina 13.12.2020 kiinni nuorehkon miehen, jota epäillään useista Jyväskylässä tapahtuneista seksuaalirikoksista.

Mies vangittiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa keskiviikkona 16.12.2020 todennäköisin syin epäiltynä kolmesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaaliseen tekoon pakottamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. 

Miehen tekemiksi epäillyt seksuaalirikokset ovat kohdistuneet päiväsaikaan Jyväskylässä julkisilla paikoilla yksin liikkuviin naisiin ja tyttöihin. Osassa teoista miehen epäillään seuranneen rikosten asianomistajia pitkänkin matkaa jalan ja linja-autossa. 

Poliisi toivoo yhteydenottoja muilta mahdollisilta seksuaalisen ahdistelun, aggressiivisen käsiksi käymisen tai vastaavan kohteeksi Jyväskylässä joutuneilta. Tarkoituksena on selvittää, onko mies syyllistynyt muihin vastaaviin tekoihin, jotka eivät vielä ole poliisin tiedossa. Tieto mahdollisista muista teoista on tärkeää myös jo esitutkinnassa olevien tapausten selvittämiseksi.

Seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkistö täyttyy silloin, kun koskettelemalla tekee toiselle seksuaalisen teon, joka on omiaan loukkaamaan tämän seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Rangaistavaksi on säädetty seksuaalisesti merkityksellisten ruumiinosien eli rintojen, sukuelinten, takapuolen ja reisien koskettelu. Myös suutelu tai halaaminen voi täyttää seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkistön.

Yhteydenottoja pyydetään sähköpostitse osoitteeseen [email protected] Arkaluonteisia tai salassa pidettäviä tietoja ei ole tietoturvallista lähettää suojaamattomassa sähköpostissa. Sähköpostissa voi kuitenkin pyytää poliisilta yhteydenottoa ja liittää sitä varten oheen omat yhteystietonsa. 

Poliisi ei julkaise epäillyn kuvaa mahdollisten muiden tekojen selvittämiseksi, koska hänen henkilöllisyytensä on jo poliisin tiedossa ja kuvan julkaiseminen vaarantaisi mahdollisten uusien uhrien tekemän kuvatunnistuksen luotettavuuden. Poliisi ei tässä vaiheessa esitutkintaa tiedota tapahtumista enempää.
 

Jyväskylä Rikokset ja tutkinta Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen