Useita kolareita Pohjois-Karjalassa

26.1.2021 12.43
Uutinen

Kolarit ovat tapahtuneet Polvijärvellä, Kontiolahdella, Liperissä ja hirvikolari Rääkkylässä.

Maanantaina kello 13 maissa Käsämäntiellä Polvijärvellä oli tapahtunut kahden kuorma-auton välinen liikenneonnettomuus. 
Perävaunullinen kuorma-auto ja kuorma-auto olivat osuneet kyljittäin toisiinsa kapeahkolla tiellä Pajumäen kohdalla Käsämäntiellä. Kuorma-auto oli kaatunut kyljelleen ojaan ja sen kuljettaja oli loukkaantunut. Kuljettaja toimitettiin ambulanssilla Pohjois-Karjalan keskussairaalaan. Perävaunullisen kuorma-auton kuljettaja ei loukkaantunut. Perävaunullisen kuorma-auton kaksi viimeistä pankkoa oli repeytynyt törmäyksessä, minkä perusteella voitiin päätellä osumakohdan olleen perävaunun takaosan vasemmalla puolella.  Ojaan kaatuneen kuorma-auton vauriot eivät olleet tarkasteltavissa, koska kuorma-auto oli kyljellään ojassa.

Maanantaina kello 15 maissa Vanhan Nurmeksentien ja Rahtarintien risteyksessä olivat kaksi henkilöautoa törmänneet toisiinsa. 
Toinen kuljettajista toimitettiin ambulanssilla Pohjois-Karjalan keskussairaalaan ja myös toista kuljettajaa kehotettiin käymään tarkastuksessa. Rahtarintieltä Vanhalle Nurmeksentielle tulleen henkilöauton turvatyyny oli lauennut törmäyksessä. Rahtarintieltä Vanhalle Nurmeksentielle tultaessa on väistämisvelvollisuutta osoittava liikennemerkki. 

Maanantaina kello 17.30 oli henkilöauto suistunut ulos tieltä Varkaudentiellä Liperissä. 
Varkaudentietä Joensuun suuntaan matkalla olleen henkilöauton kuljettaja oli toimitettu Pohjois-Karjalan keskussairaalaan tarkastettavaksi hänen lyötyään päänsä tuulilasiin.  Henkilöauto vaurioitui ulosajossa.

Maanantaina kello 17.40 oli Hammaslahdentiellä Rääkkylässä tapahtunut hirvikolari. 
Hammaslahden suunnasta kohti Rääkkylää henkilöautoa kuljettanut mies oli törmännyt tien vasemmalta puolelta eteensä juosseeseen hirveen, joka oli pyörähtänyt törmäyksen voimasta auton päältä tien oikealle puolelle ojaan.
Kuljettaja ei ollut loukkaantunut törmäyksessä. Auton tuulilasi oli rikkoontunut.
Riistanhoitoyhdistyksen jäljestäjät hälytettiin tarkastamaan törmäyksessä mahdollisesti loukkaantuneen hirven kunto.
 

Itä-Suomen poliisilaitos Kontiolahti Liperi Pohjois-Karjala Polvijärvi Rääkkylä Uutinen
Itä-Suomen poliisilaitos
liikenne