Väkivallanteko ja huumausaineiden katukaupan valvontaa Itä-Uudellamaalla

13.4.2021 15.39
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueen tapahtumista esille nousivat väkivallanteko Järvenpäässä ja huumausaineiden katukaupan valvonta. Vantaalla maanantaina 5.4. tapahtuneen alaikäiseen kohdistuneen väkivallanteon tutkinta etenee ja laajan ammattimaisen kätkentärikoskokonaisuuden esitutkinta on saatu valmiiksi ja tapaus on lähtenyt syyteharkintaan.

Väkivallanteko Järvenpäässä

Järvenpäässä tapahtui maanantain 12.4. vastaisena yönä väkivallanteko, jossa uhri sai sairaalahoitoa vaativia vammoja. Poliisi sai tehtävän kohteeseen noin klo 130. Ilmoituksen mukaan miestä oli ammuttu kyynärtaipeeseen ja kylkeen.

– Tapaukseen on tällä hetkellä otettu kiinni yksi henkilö ja hänen osuuttaan yön tapahtumiin selvitellään, kertoo tapauksen tutkinnajohtaja rikoskomisario Tero Tyynelä.

– Tapausta tutkitaan tällä hetkellä Itä-Uudenmaan poliisissa rikosnimikkeillätapon yritys, törkeä kotirauhan rikkominen, ampuma-aserikos ja huumausainerikos, Tyynelä jatkaa.

Vantaalla pääsiäismaanantaina tapahtuneen väkivallanteon tutkinta etenee 

Viime viikon maanantaina 5.4. Vantaalla kauppakeskus Tikkurissa tapahtuneen, alaikäiseen kohdistuneen, väkivallanteon tutkinta on edennyt Itä-Uudenmaan poliisissa.

– Epäilty tekijä tavoitettiin pian tapahtuman jälkeen ja molemmat osapuolet on nyt kuultu. Tapauksella oli myös ulkopuolisia todistajia ja myös heitä on kuultu. jatkamme asiassa myös tiivistä yhteistyötä eri viranomaisten kanssa, kertoo tapauksen tutkinnajohtaja rikoskomisario Aura Lehtinen. 

Asuntoon tunkeuduttiin väkisin Saviolla

Keravan Saviolle sijaitsevaan kerrostalohuoneistoon tunkeuduttiin väkisin lauantaiaamuna 10.4.2021. Poliisi sai tehtävän paikalle noin klo 7.30. Poliisi otti paikan päältä epäiltynä kiinni neljä henkilöä, joiden osuutta asiaan on selvitelty.

– Epäillyt on nyt kuultu ja vapautettu, mutta edelleen selvitellään, mitkä toimet johtivat törkeään kotirauhan rikkomiseen, kertoo tutkinnajohtaja rikoskomisario Timo Luoto. Asian selvittelyn yhteydessä tehtiin myös yksi kotietsintä, minkä seurauksena löytyi muun muassa huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä.

– Tapauksen tutkinta jatkuu Itä-Uudenmaan poliisissa ja tapausta tutkitaan törkeän kotirauhan rikkomisen lisäksi vahingontekona, ampuma-aserikoksena, huumausainerikoksena, laittomana uhkauksena ja pahoinpitelyn yrityksenä, Luoto lisää.

Laaja ammattimainen kätkemisrikoskokonaisuus syyteharkintaan

Itä-Uudenmaan poliisilla on ollut tukittavana laaja ammattimainen kätkentärikoskokonaisuus, jonka esitutkinta saatiin valmiiksi maaliskuun lopussa. 

– Rikoskokonaisuuteen liittyvän omaisuuden rahallinen arvo on 150 000 - 200 000 euron luokkaa, kertoo tapauksen tutkinnajohtaja rikoskomisario Tero Tyynelä.

Liikennepoliisisektorilla riitti työsarkaa - liikenteestä tavattiin monenmoisia kuljettajia

Edes haastavat ja vaihtelevat liikenneolosuhteet eivät olleet esteenä, kun kaasujalkaa taas painettiin viikonloppuna reippaan puoleisesti. 

– Myrskystä ja jäisistä tienpinnoista huolimatta poliisilaitoksen alueella mitattiin perjantain ja sunnuntain välisenä aikana huimia nopeuksia, joissa kuljettajien epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kertoo komisario Asko Sartanen.

 Näistä mainittakoon Pornaisissa viidenkympin alueella mitattu nopeus 126km/h, Tuusulassa niin ikään viidenkympin alueella mitattu nopeus 116km/h, Vantaalla Kehä III:lla kahdeksankympin rajoituksella mitattu nopeus 147km/h ja Tuusulassa kuudenkympin alueella moottoripyörälle mitattu nopeus 142km/h.

Näiden lisäksi kuuden kuljettajan epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan ja kahta kuljettaja epäillään rattijuopumuksesta liikenteessä. Niin ikään ajo-oikeuden puuttuminen tai ajokielto ei haitannut muutamaa kuljettajaa.

Liikennepoliisisektorin partiot tukivat oman toiminnan ohessa myös hälytystehtävien hoitamista.

– Kesän ajokausi on alkanut ja liikennepoliisissa ollaan valmiita, Sartanen lupaa. 

Rapido-ryhmän partiot valvoivat huumausaineiden katukauppaa

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Rapido-ryhmän partiot olivat viime viikolla ja viikonloppuna liikenteessä ja valvoivat huumausaineiden katukauppaa laajalti eri puolilla Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen aluetta muun muassa Tuusulassa, Hyvinkäällä ja Vantaalla. Valvonnan tuloksena kirjattiin kymmenkunta eri asteista huumausainerikosta. Partiot tekivät myös ravintolavalvontaa huomioiden valtioneuvoston voimassaolevat rajoitukset.

Kokonaistehtävämäärä laski viime viikolla hieman, mutta kotihälytystehtävien määrä sen sijaan kasvoi hieman ja suurimpana syynä oli edelleen häiritsevä meteli.

Viikkokooste kertoo Itä-Uudenmaan poliisin arjesta

Itä-Uudenmaan poliisi julkaisee viikoittain koosteen, jossa pyritään antamaan mahdollisimman ajantasainen kuva poliisilaitoksen alueen turvallisuustilanteesta. Viikkotiedotteeseen nostetaan myös poliisin tehtävissä esille tulleita rikostapauksia eri aihealueittain.
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uusimaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Itä-Uudenmaan poliisilaitos
liikenne
petos
rikosasiat
väkivalta