Väkivallanteko Vantaalla - poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja

Julkaisuajankohta 12.6.2023 11.17
Uutinen

Vantaan Länsimäessä tapahtui 11.6. sunnuntain vastaisena yönä väkivallanteko, missä nuorisojoukko pahoinpiteli bussikuskia sekä tilannetta rauhoittelemaan mennyttä kahta henkilöä.

– Poliisin partio sai tehtävän Vantaan Kuulakujalle sunnuntaina 11.6. noin kello 02.30. Hätäkeskukselta saamien alkutietojen mukaan nuorisoporukka oli pahoinpidellyt bussikuskin sekä ryöstäneet ja pahoinpidelleet kaksi tilannetta rauhoittelemaan mennyttä henkilöä. Tehtävälle liittyi useita Itä-Uudenmaan poliisin partiota, kertoo tutkinnajohtaja rikoskomisario Marko Särkkä.

Tapahtumat olivat saaneet alkunsa, kun bussikuski oli pyytänyt kyydissä ollutta kovaa meteliä pitänyttä nuorisojoukkoa olemaan hieman hiljempää. Arviolta noin kuuden nuoren joukko oli tullut bussikuskin hytin eteen, rikkoneet kuljettajaa suojanneen pleksilasin ja alkaneet pahoinpidellä kuskia muun muassa nyrkein. Kuljettajaa oli lyöty myös teräaseella, mistä kuljettajalle oli aiheutunut syvä haava käteen.

Bussi oli pysähtynyt Vantaalle Kuulakujan pysäkille, missä kaksi henkilöä oli ollut odottamassa toista bussia. Kaksikko oli havainnut bussissa tapahtuneen pahoinpitely ja mennyt rauhoittelemaan tilannetta. 

– Tässä vaiheessa bussikuski oli päässyt ajamaan paikalta pois. Bussista poistunut nuorisoporukka oli lähtenyt tilannetta rauhoittelemaan tulleen kaksikon perään, tavoittanut heidät ja alkanut pahoinpitelemään myös heitä. Uhreja oli lyöty ja potkittu ja he olivat kaatuneet maahan. Potkimista ja lyömistä oli jatkettu myös uhrien maattua maassa. Uhreja oli myös uhkailtu ja heiltä oli anastettu omaisuutta, Särkkä jatkaa.

Tapahtumapaikalla tehtiin teknistä tutkintaa. Lähietsinnöistä huolimatta epäiltyjä tekijöitä ei yöllä tavoitettu.

– Tapauksen tutkintaa jatketaan poliisissa rikosnimikkeillä törkeä pahoinpitely ja törkeä ryöstö. Poliisi kerää nyt valvontatallenteita laajasti muun muassa bussin lähtöpisteestä aina tapahtumapaikan lähialueiden kiinteistöihin epäiltyjen tunnistamiseksi. Olemme kiinnostuneita myös kaikista tapahtumaan liittyvistä tiedoista ja havainnoista ja Kuulakujalla tai sen välittömässä läheisyydessä yöllä liikkuneista henkilöistä. Tiedot pyydämme toimittamaan poliisin sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi, kehottaa Särkkä.
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta Vantaa