Valepoliisi anasti vanhukselta rahaa

4.4.2021 9.58
Uutinen

Poliisina esiintynyt mies sai anastettua vanhuksen asunnolta 350 euroa rahaa.

RIKOKSIA TORNIOSSA

3.4.2021 kello 19.30 virkavallan anastus ja varkaus
Longinpääntiellä sijaitsevan asunnon ovikelloa soitettiin eilen illalla ja asukas meni avaamaan oven. Ovella oli ollut siviilipukuinen pitkä mies, joka oli esitellyt itsensä poliisiksi ja kertonut asukkaalle, että tämän auto on nähty rikospaikalla. Asukkaan mukaan he selvittelivät asiaa jonkin aikaan ja kun mies lähti lopulta pois, huomasi asukas, että hänen lompakosta oli hävinnyt rahaa 350 euroa. Paikalle asiaa selvittämään mennyt poliisipartio pysäytti myöhemmin lähistöltä auton, josta partio otti kiinni tuntomerkkeihin sopivan epäillyn tekijän ja toimitti hänet Kemin poliisivankilaan.

3.4.2021 kello 23.10 törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen
Poliisipartio suoritti eilen illalla liikennevalvontaa Tornio-Kemi moottoritiellä Luukkaankankaan kohdalla, jolloin he havaitsivat Tornion suunnasta tulevan henkilöauton ajavan huomattavaa ylinopeutta. Tutka näytti autolle 180 km/h nopeutta varmuusvähennyksen jälkeen. Moottoritiellä 120 km/h nopeusrajoitus. Partio lähti auton perään ja pysäytti sen moottoritien laitaan. Kuljettajaksi paljastui torniolainen 17-vuotias mies, jolla oli poikkeusluvalla saatu ajokortti. Nuorenmiehen ajokortti otettiin poliisin haltuun, hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja asiasta tehtiin lastensuojeluilmoitus. Asiaa käsitellään myöhemmin esitutkinnan jälkeen oikeudessa. 

RIKOKSIA KEMINMAASSA

3.4.2021 kello 00.23-00.43 varkaus
Haukanmaantien louhokselta tuli hälytys mahdollisista polttoainevarkaista. Paikalle menneet poliisipartiot suorittivat louhosalueella henkilöetsintää ja toisessa poliisipartiossa mukana ollut poliisikoira merkkasi alueella olleen työkoneen, jonka alta löytyi torniolaiset ja keminmaalaiset miehet. Alueelta löytyi useita polttoöljyllä täytettyjä säiliöitä ja epäiltyjen ajoneuvo, jossa oli nokkakärryt ja tyhjiä kanistereita. Partiot ottivat miehet kiinni ja toimittivat heidät Kemin poliisivankilaan. Miehet tunnustivat teon kuulusteluissa ja toinen mies tunnusti myös edellisenä yönä samalle alueelle tehdyn vastaavan teon. Suoritetuissa kotietsinnöissä löytyi toisen epäillyn pihavarastosta louhokselta anastetuksi epäiltyä polttoainetta.

RIKOKSIA SIMOSSA

Simo 3.4.2021 kello 12.15 törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen
Oulun poliisilaitoksen partio seurasi Simossa ohituskaistatiellä autoa, jolle tuli 344 metrin matkalle keskinopeudeksi 141 km/h. Alueella oli nopeusrajoitus 80 km/h ja liikennettä oli paljon. Partio pysäytti auton ja määräsi autoa ajaneen kemiläisen miehen väliaikaiseen ajokieltoon.
 

Keminmaa Lapin poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Simo Tornio Uutinen
liikenne
poliisikoirat
polttoaineet
varkaus
ylinopeus