Vanhempi, keskustele nuoresi kanssa muut huomioivasta ajamisesta

5.8.2021 13.09
Uutinen

Meluisasta mopoliikenteestä taajamissa tulee kesäisin poliisille paljon valvontapyyntöjä. Sisä-Suomen poliisi toivoo, että muut huomioiva liikennekäyttäytyminen otetaan puheeksi kotona.

Nuoruuteen kuuluu itsenäistymisen opettelua, ja liikkumista helpottamaan hankitaan nuorelle monessa perheessä jokin moottorikäyttöinen kulkupeli. Mopojen, traktorimönkijöiden, moottoripyörien ynnä muiden nuorten suosimien moottorikäyttöisten ajoneuvojen aiheuttamista meluhäiriöistä tulee poliisille valtakunnallisestikin kesäaikaan paljon yhteydenottoja. 

Myös Sisä-Suomen poliisilaitokseen on tänä kesänä näitä viestejä tullut erittäin paljon. Poliisi voi valvoa ja ohjeistaa, mutta merkittävin oppi ja asenne liikennekäyttäytymiseen tulee kotoa. 

Jokainen vanhempi toivoo, että oma nuori pääsee liikenteessä turvallisesti perille. Vanhemmilla on myös velvollisuus huolehtia lapsistaan. Vanhempi, keskustele nuoresi kanssa hänen oman toimintansa vaikutuksesta liikenneturvallisuuteen sekä ajamisesta muille mahdollisesti aiheutuvasta häiriöstä ja sen välttämisestä. 
 

Liikenne Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen
Sisä-Suomen poliisilaitos
liikenne
mopot
nuoret