Vantaan Kuusijärven juhannusaattoista puukotusta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä

27.6.2021 16.25
Uutinen

Poliisi on tehnyt tapaukseen liittyen kiinniottoja. Yksi henkilö on edelleen poliisin hallussa.

26-vuotias mies sai teräaseesta vamman keskivartaloonsa tappelun yhteydessä Vantaan Kuusijärven uimarannan parkkipaikalla varhain aamulla juhannusaattona 25.6. Paikalla oli ollut useita henkilöitä kahdella autolla, ja kahden miehen välille oli syntynyt fyysinen yhteenotto. Yhteenoton aikana toinen miehistä oli saanut keskivartaloonsa teräaseesta vamman. Uhri oli päässyt poistumaan kävellen tapahtumapaikalta ja saanut sivullisen avustuksella tilattua itselleen apua. Uhri toimitettiin sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin. 

Tapauksen esitutkinta on edennyt hyvin. Poliisi on ottanut juhannuksen aikana juttuun liittyen kiinni henkilöitä, joista yksi on edelleen poliisin hallussa. Juttua tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä pahoinpitely.

– Keskivartaloon teräaseella kohdistettu väkivalta on aina vaarallista. Tällaisissa tapauksissa tutkintanimikkeenä voisi helposti olla jopa tapon yritys, mutta tässä tapauksessa vamma jäi kuitenkin onneksi sen verran lieväksi, että tutkintanimike on törkeä pahoinpitely. Törkeästä pahoinpitelystäkin voi seurata pitkä tuomio, kun sen rangaistusasteikko on 1–10 vuotta vankeutta, toteaa Itä-Uudenmaan poliisin päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Timo Luoto.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen Vantaa
Itä-Uudenmaan poliisilaitos
rikosasiat