Vappuaatto Lounais-Suomessa sujui suhteellisen rauhallisesti

Julkaisuajankohta 1.5.2021 12.39
Uutinen

Lounais-Suomen poliisilla oli tasaisen kiireinen vappuaatto, mutta yleisesti ottaen ilta ja yö sujuivat rauhallisesti. Poliisi partioi koko illan aktiivisesti taajamissa eri puolilla Varsinais-Suomea ja Satakuntaa.

Vappuaattoillan ja yön aikana Lounais-Suomen poliisilla oli yhteensä 362 tehtävää. Käytännössä se tarkoittaa, että eri puolilla Lounais-Suomessa poliisin apua tarvittiin joka toinen minuutti.

Tehtävämäärä oli lähes sama kuin vuosi sitten, jolloin vappuaattoa niin ikään vietettiin koronatunnelmissa. Molemmissa maakunnissa tehtävämäärä nousivat hieman viime vuodesta.

Kotihälytyksiä Varsinais-Suomessa oli vappuaattoyönä yhteensä 62, mikä on noin neljänneksen enemmän kuin viime vuonna. Satakunnassa kotihälytyksiä kirjattiin 18, mikä vastaa viime vuoden tasoa.

Keskimäärin viime vuosina vappuaaton kotihälytykset ovat koko Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella vaihdelleet 30:sta reiluun 40:ään. 

Aurajokirannassa tunkua

Voimassa olevista kokoontumisrajoituksista ja suosituksista johtuen ihmisiä oli liikkeellä silminnähden vähemmän kuin normaalisti vappuna. Alkuillasta väki Turussa kerääntyi Aurajoen rantaan, ja tällöin myös viranomaisten suositukset turvaetäisyyksistä unohtuivat. 

– Poliisin arvion mukaan jokirannassa oli enimmillään noin 3 000 ihmistä. Häiriöitä oli, mutta poliisi pystyi puuttumaan niihin usein heti alkuvaiheessa, sanoo komisario Reijo Pennanen. 

Puolenyön jälkeen kotihälytys-, häiriökäyttäytymis-, ja pahoinpitelytehtävät kuitenkin lisääntyivät koko alueella. Poliisin perustehtäviä oli tasaisesti aamuun asti pitkin molempia maakuntia.     

Kolme tajutonta nuorta sairaalaan Porissa

Yleisesti ottaen nuoret juhlivat vappua maltillisesti, eivätkä kokoontuneet isoin joukoin keskustoihin tai puistoihin.

Porissa ilmoitettiin hätäkeskukseen tajuttomista 20–30-vuotiaista nuorista. Joukko oli samassa paikassa viettämässä vappua ja nauttinut nestemäistä huumausainetta, joka todennäköisesti on lakkaa.

Kolme nuorta kuljetettiin sairaalaan. Poliisi tutkii tapausta. Asiasta ei tässä vaiheessa tiedoteta enempää. 

Lounais-Suomen poliisilaitos Satakunta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta Varsinais-Suomi