Varastetulla kevyt kuorma-autolla poliisia karkuun Riihimäellä

Julkaisuajankohta 22.9.2022 10.40
Uutinen

Hämeessä oli kulunut vuorokausi tehtävämäärällisesti normaali arkivuorokausi. Muutama päihtynyt kuljettaja jäi kiinni poliisilaitoksen alueella ja anastuspuuhissa ollut mies otettiin kiinni auton alta. Kolmekymppinen mies pakeni poliisia kuorma-autolla Riihimäellä.

RIIHIMÄKI. Poliisipartio kiinnitti huomiota sitä vastaan ajaneeseen kuorma-autoon Riihimäen keskustassa torstain vastaisena yönä kello kahden aikaan. Partio mittasi tutkalla kuorma-auton nopeudeksi 70 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 40 km/h.
Poliisipartio kääntyi kuorma-auton perään ja partio havaitsi sen lähtevän ajamaan välittömästi karkuun. Kuorma-auto ajoi poliisipartioita karkuun keskustan alueella huomattavalla ylinopeudella aiheuttaen vaaratilanteita jättäen noudattamatta muun muassa väistämisvelvollisuuksia ja ajamalla vastaantulevien ajokaistoilla. 
Kuorma-auton pako jatkui keskustan alueelta Peltosaaren kaupunginosaan, jossa kuorma-auton kuljettaja ajeli pysäköintialueilla, kevyenliikenteenväylillä ja nurmikoilla. Kuorma-auto ajoi myös kohti poliisiautoa ja poliisiauton kuljettaja joutui väistämään sitä välttääkseen törmäyksen. 
Peltosaaren alueelta takaa-ajo jatkui Arolammintielle edelleen kuorma-auton aiheuttaessa vaaratilanteita. Arolammintieltä kuorma-auto kääntyi Koivikontielle, Monninlinjalle. Kyseisellä alueella kuorma-auto ajoi toistuvasti mutkissa vastaantulevien ajokaistalle. 
Taka-ajoon oli liittynyt myös muita poliisipartioita, joista yksi sai asetettua piikkimaton Monninlinjalla. Kuorma-auto ajoi piikkimattoon ja sen kaikki renkaat puhkesivat, mutta pakeneminen jatkui vielä jonkin aikaa.
Kuorma-auton kuljettaja ajoi takaisin Arolammintielle, jossa hän pysähtyi ja nousi autosta. Autoa kuljettanut kolmekymppinen ajo-oikeudeton mies puhalsi seulonta-alkometriin 2,56 promillea ja huumepikatesti oli positiivinen. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä aggressiivisesti käyttäytynyt kuljettaja tavoitteli hallussaan ollut teräasetta. Kuorma-auto oli ilmoitettu anastetuksi muutamia päiviä sitten.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen, niskoittelu poliisia vastaan, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen.

LOPPI. Ajokiellossa oleva keski-ikäinen mies kuljetti henkilöautoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena keskiviikkona iltapäivällä Läyliäissä. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.
Kuljettajalla on yksi aikaisempi kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta. Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen. Tämän lisäksi poliisipartio kuulusteli kuljettajan voimassa olleen etsintäkuulutuksen perusteella.

FORSSA. Keski-Ikäinen mies vastusti poliisia fyysisesti keskiviikkoaamuna Jokioisilla. Mies oli tunkeutunut luvattomasti toisen kiinteistöön. Hän ei noudattanut poliisin antamia käskyjä ja mies vastusti kiinniottoa voimakkaasti vääntämällä vastaan. Miehelle kirjoitettiin sakkovaatimus virkamiehen vastustamisesta.

HÄMEENLINNA. Poliisipartio kirjoitti nelikymppiselle miehelle sakkovaatimuksen rattijuopumuksesta keskiviikkoiltana. Mies ajoi henkilöautolla alkoholin vaikutuksen alaisena Hämeenlinnan keskustassa. Hän puhalsi tarkkuusalkometriin 0.36 mg/l tuloksen. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

LAHTI. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus torstaina puolenyön aikoihin mahdollisesta varkaudesta Lahden Asemantaustassa. Ilmoituksen mukaan joku oli auton alla ja paikalta kuuluu sahaamisen ääntä.
Poliisipartio havaitsi mennessään tapahtumapaikalle kerrostalon pysäköintialueelle, että henkilöauton näkyy valoa ja liikettä. Auton alta otettiin kiinni nelikymppinen mies, joka oli sahannut auton pakoputken poikki.
Mies otetiin kiinni epäiltynä varkauteen.

LAHTI. Poliisipartio oli suorittamassa hätäkeskukselta saamaansa hälytystehtävää keskiviikkona iltapäivällä kerrostaloasunnossa Kytölän kaupunginosassa. Partio havaitsi tehtävän yhteydessä, että asunnossa oli kasvatusteltta. Teltassa oli kasvamassa kannabiskasveja sekä teltan vieressä oli kuivattua kannabiskasvia.
Asunnossa asuvan kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen huumausainerikokseen.


 

Forssa Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Liikenne Loppi Päijät-Häme Riihimäki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta