Varkaat iskivät apteekkeihin ja tankkausautomaattiin viikonloppuna

Julkaisuajankohta 12.6.2023 13.46
Uutinen

Pohjanmaan poliisin viikonloppu oli suhteellisen rauhallinen mutta töitä oli silti riittävästi. Kristiinankaupungissa murtauduttiin tankkausautomaattiin ja Etelä-Pohjanmaalla varkaat murtautuivat apteekkeihin.

Pahoinpitelyistä kirjattiin viikonloppuna 17 rikosilmoitusta. Suurin osa pahoinpitelyistä tapahtuivat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kodeissa.

Rattijuoppoja otettiin kiinni seitsemän kappaletta ja peräti kuusi näistä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Lapualla kiinniotettu epäilty rattijuoppo epäillä myös törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Eteneminen liikenteessä oli ollut sen verran holtitonta, että muut tiellä liikkujat olivat vaarassa. 

Perjantai iltana Isossakyrössä moottoripyöräilijä ohitti poliisiauton 168 km/h alueella, jossa rajoitus oli 100 km/h. Poliisi pysäytti moottoripyöräilijän ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Valtatiellä kahdeksan Mustasaaressa autoilija ajo perjantai iltana poliisipartiota vastaan 138 km/h alueella, jossa rajoitus on 80 km/h. Kuljettaja epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Sunnuntai iltana Maalahdessa valtatiellä kahdeksan autoilija ajoi 131 km/h alueella, jossa rajoitus on 80 Km/h. Autoilija epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Sunnuntaina klo 2-aikoihin murtautui kaksi miestä Vimpelin apteekkiin ja varastivat lääkkeitä. Miehet poistuivat tapahtumapaikalta Oulusta varastetulla henkilöautolla. Varastettu auto löytyi myöhemmin talon pihasta Vimpelistä ja samaisesta pihasta oli anastettu toinen henkilöauto. Pihasta anastettu auto löytyi sunnuntaina Pietarsaaresta. Poliisilla on hyvä käsitys epäillyistä mutta heitä ei ole vielä kuultu asiassa. Myös Evijärvellä oli murtauduttu apteekkiin perjantaina klo 2-aikoihin ja poliisi epäilee, että samat miehet ovat sielläkin olleet liikkeellä.

Sunnuntaina klo 1.30 -aikoihin mursivat kaksi miestä tankkausautomaatin auki Metsälässä Kristiinankaupungissa. Tekijät ovat toiminnallaan aiheuttaneet mittavat vahingot automaatille. Poliisi pyytää ilmoittamaan tapaukseen liittyvistä havainnoista osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi
 

Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Pohjanmaa Pohjanmaan poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta