Varkaudessa tapahtuneen epäillyn henkirikoksen esitutkinta on valmistunut

Julkaisuajankohta 1.12.2022 12.44
Uutinen

Poliisi on saanut valmiiksi Varkauden Lehtoniemessä maaliskuussa tapahtuneen epäillyn henkirikoksen esitutkinnan. Asia on siirtynyt syyteharkintaan.

Epäiltyä henkirikosta on tutkittu rikosnimikkeellä tappo. Poliisi epäilee kahta keski-ikäistä miestä todennäköisin syin, ja he ovat edelleen tutkintavankeina. Kumpikaan epäillyistä ei ole kuulusteluissa myöntänyt rikosta. 

Poliisi epäilee henkirikoksen tapahtuneen tiistaina 8.3.2022. Keskiviikkona 9.3.2022 poliisipartio löysi hälytystehtävän yhteydessä 79-vuotiaaan miehen kuolleena asunnostaan Varkauden Lehtoniemessä. Vainajassa oli ulkoisia väkivallan merkkejä.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille kansalaisten ilmoitusten ja omien tutkintatoimiensa perusteella. Epäillyt otettiin kiinni vajaa kaksi vuorokautta epäillyn rikoksen paljastuttua, torstain ja perjantain 10.-11.3.2022 välisenä yönä. Epäillyt olivat poistuneet Varkaudesta Helsinkiin, missä heidät otettiin kiinni.

Tutkinnan alkuvaiheessa asiassa oli pidätettynä myös kolmas henkilö, mutta esitutkinnassa selvisi varsin pian, ettei hänellä ollut osallisuutta rikokseen.

Poliisin tiedotti tapauksesta 14.3.2022.

Itä-Suomen poliisilaitos Pohjois-Savo Rikokset ja tutkinta Uutinen Varkaus