Varkauksia selvitetty Vaasassa ja Mustasaaressa

Julkaisuajankohta 4.12.2023 13.01
Uutinen

Marraskuussa on Vaasasta, Alskatintien liukkaan kelin harjoitusradalta anastettu Avant työkone. Tapauksen tutkinnassa on poliisi ottanut useita epäilty kiinni.

Esitutkinnassa on ilmennyt, että yksi epäillyistä oli lainannut kuorma-auton, millä varastettu työkone on kuljetettu. Työkone löytyi Sundomista Vaasasta ja asianomistaja on saanut omaisuutensa takaisin. Epäillyt ovat poliisille entuudestaan tuttuja.

Marraskuussa on käyty varkaissa tietyömaalla Vähänkyröntiellä Mustasaaressa. Kaivinkoneeseen on murtauduttu ja käytetty luvatta ja paikalta on anastettu kolme kaivinkonekauhaa. Poliisi on jutun tutkinnassa ottanut useita henkilöitä kiinni ja tehnyt kotietsintöjä. Kotietsintöjen yhteydessä löytyi varastetut kauhat ja myös Vaasan Höstvedeltä varastetuksi ilmoitettu maantiivistäjä. Omaisuus on palautettu asianomistajille. Varkaudesta epäillyt henkilöt ovat poliisille ennestään tuttuja.

Viikonloppu oli rauhallinen Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella

Pohjanmaan poliisi hoiti viikonloppuna 540 hälytystehtävää. Tyypillisiä viikonlopputehtäviä, eli pahoinpitelyitä, rattijuoppoja ja juopuneita henkilöitä, nousi tänäkin viikonloppuna esille poliisilaitoksen tapahtumaraporteissa.

Rattijuopoista neljä päätyivät ojan pohjalle

Poliisi otti viikonloppuna kiinni yhteensä 11 epäiltyä rattijuoppoa, näistä yhdeksän puhalsi yli törkeän rattijuopumuksen rajan. Neljässä tapauksessa kuljettaja oli suistunut tieltä mutta henkilövahinkoja ei syntynyt eikä autoihinkaan tullut näkyviä vaurioita. 

Lauantaiyönä Kurikassa henkilöautonkuljettaja oli ajautunut tieltä ojaan Jyllintaipaleella ja auton oli jäänyt ojan pohjalle. Auton kuljettaja puhalsi poliisin alkomittariin 1,20 mg/l ja hänet epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Kokkolassa henkilöautonkuljettaja oli valtatiellä 8 suistunut ojaan sunnuntaiyönä. Auton kuljettaja puhalsi poliisin alkomittariin 0,84 mg/l ja hänet epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Lapualla Seinäjoentiellä oli henkilöautonkuljettaja suistunut ojaan sunnuntaiyönä. Kuljettaja puhalsi 1,26 mg/l poliisin alkomittariin ja hänet epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Kurikan Alavallissa henkilöautonkuljettaja oli suistunut tieltä ojaan sunnuntaiyönä. Auton kuljettaja ei enää ollut paikalle kun poliisit saapuivat mutta hänet löydettiin hetken päästä. Hän puhalsin poliisin alkomittariin 0,91 mg/l ja hänet epäillään törkeästä rattijuopumuksesta

Suurin osa pahoinpitelyistä yksityisasunnoissa

Poliisi kirjasi viikonloppuna kahdeksan ilmoitusta pahoinpitelystä, viidessä tapauksessa teko oli tapahtunut yksityisasunnoissa ja kolmessa tapauksessa ravintolassa tai baarissa.
 

Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Pohjanmaa Pohjanmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen