Vartijaa paennut auto törmäsi liikenteenjakajaan Liipolassa.

Julkaisuajankohta 16.5.2023 9.52
Uutinen

Hämeessä vuorokauden tehtävämäärä oli maltillinen ja päihtyneitä kuljettajiakin jäi alueella kiinni vain yksi.

Lahti


Yhden aikaan päivällä poliisipartio havaitsi Uudenmaankadulla auton, johon oli kiinnitetty siihen kuulumattomat rekisterikilvet. Auton kuljettajaksi ilmeni parikymppinen mies, joka oli ajokiellossa. Huumepikatesti näytti positiivista, joten rikosnimikkeiksi kirjattiin rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta sekä ajoneuvorikkomus.


Lahti


Piirinvartija oli havainnut kolmen aikaan yöllä vartioimansa kohteen pihalla kilvettömän auton, joka oli lähtenyt pakenemaan vartijaa autolla Saksalasta Liipolan suuntaan. Eteläisen Liipolankadun ja Lehtokadun risteyksessä auto oli törmännyt liikenteenjakajaan ja autosta oli lähtenyt jalkaisin karkuun kaksi henkilöä. Vartija oli tavoittanut toisen miehistä hetken kuluttua. Mies ei ollut vartijan käskystä luopunut kädessään olleesta puukosta, joten vartija oli joutunut käyttämään mieheen oc-sumutinta. Nelikymppinen mies otettiin kiinni rikoksista epäiltynä. Toinen mies jäi kateisiin. 


Heinola


Puoli seitsemän aikaan illalla poliisi sai ilmoituksen Heinolan torilta, missä kaksi miestä oli tappelemassa. Poliisipartiolle selvisi, että miehet olivat kuuluneet samaan seurueeseen ja suusanallinen riita oli muuttunut nyrkillä lyömiseksi ja molemmat osapuolet olivat päätyneet maahan. Miehistä toinen otettiin kiinni pahoinpitelystä epäiltynä.
 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen