Velan perintä äityi käsiryksi Lahdessa

Julkaisuajankohta 20.1.2022 9.36
Uutinen

Hämeen poliisilla oli vuorokauden aikana noin 180 tehtävää. Poliisin suojiin päätyi erinäisistä syistä 12 henkilöä. Partioita työllistivät koti-ja metelikeikat sekä tappelut. Rattijuoppoja ei jäänyt vuorokauden aikana kiinni kuin yksi.

Kanta-Häme
Kello 12.30 aikaan pysäytti partio Riihimäellä Kaarlonkadulla henkilöauton, jonka kuljettajana toiminut noin 45-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin 1.74 o/oo. Mies kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos vahvisti miehen syyllistyneen törkeään trattijuopumukseen.


Kello12.00 aikaan sai partio ilmoituksen pahoinpitelystä Hämeenlinnasta Rinkelikadulta. Partion mennessä paikalle, selvisi naispuolisen asianomistajan kertomana, että hän oli lähdössä poikaystävänsä kanssa autolla parkkipaikalta, kun yhtäkkiä oli paikalle ilmestynyt miehen entinen naisystävä, joka oli käynyt autossa istuvan miehen kimppuun. Miehen nykyinen naisystävä oli soittanut hätäkeskukseen, jolloin nainen oli kohdistanut pahoinpitelyn häneen. Partio puhutti kaikki osalliset ja ex-tyttöystävää epäillään lievästä pahoinpitelystä.


Kello 13.00 aikaan sai partio ilmoituksen Hämeenlinnan Sibeliuksenkadulta, jossa mies makaa keskellä ajorataa. Partion tullessa paikalle havaittiin miehen housunkauluksessa oleva puukko. Mies toimitettiin sairaanhoidon toimesta lääkärin tarkastettavaksi ja poliisi kirjoitti miehelle sakon toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.
Kello 21.30 aikoihin sai partio ilmoituksen pahoinpitelystä Forssasta Siurilantieltä.

Tapahtuma paikalla oli kahdelle noin 50-vuotiaalle miehelle tullut riitaa asunnossa. Toinen miehistä oli lyönyt riidan päätteeksi toista miestä nyrkillä pään alueelle useaan kertaa. Epäilty pahoinpitelijä oli poistunut paikalta, mutta hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa. Asianomistaja toimitettiin sairaankuljetuksen toimesta tarkastamaan vammojaan sairaalaan.

Päijät-Häme
Kello 16.30 aikoihin, jäi Lahdessa Aleksanterinkadulla kiinni näpistyksestä kiinni 50-vuotias mies, joka oli anastanut pari tölkkiä olutta ja poistunut liikkeestä. Mies oli tavoitettu läheiseltä linja-autopysäkiltä vartijoiden toimesta. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni anastusrikoksista kuusi kertaa.


Kello 17.30 aikaan jäi Lahdessa Aleksanterinkadulla sijaitsevassa tavaratalossa näpistyksestä kiinni noin 25-vuotias nainen. Naisen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä pieni määrä huumaavia lääkkeitä, johon naisella ei ollut esittää reseptejä.


Kello 18.00 aikaan pysäytti partio Heinolassa VT4.lla ajoneuvon, jota kuljetti noin 45-vuotias nainen. Naisella ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Nainen jäänyt kiinni viimeisen vuoden aikana kulkuneuvon kuljettamisiin oikeudetta kolme kertaa.


Kello 21.00 aikaan sai partio ilmoituksen pahoinpitelystä Lahdessa Nikulankujalla sijaitsevassa asunnossa. Paikalla selvisi, että pariskunnalle oli tullut riitaa tupakan käärimisestä. Pariskunnan mies oli käskenyt naista tekemään hänelle tupakan, mutta vaimo ei ollut suostunut tähän, jolloin mies oli lyönyt naista kasvoihin. Mies kiinniotettiin pahoinpitelyyn epäiltynä.


Noin kello 00.30 aikaan tuli Lahdessa Vanhatieltä ilmoitus useamman henkilön välisestä tappelusta rappukäytävässä. Partion mennessä paikalle, oli tappelu jo laantunut. Asianosaisten kertomana selvisi, että kahdelle erilliselle porukalle oli tullut riitaa velan maksun takia. Toinen porukka oli yrittänyt väkisin sisään asuntoon perimään velkaa, jolloin sisällä olevat olivat pyrkineet poistamaan näitä. Iskuja oli vaihdettu molemmin puolin ja poliisi kiinniotti paikalta kaksi pahinta riita pukaria. 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta