Venepoliisi ja erätarkastaja vesillä valvomassa

28.7.2021 9.41
Uutinen
Kaksi venettä vesillä iltahämärässä. Toinen poliisin vene ja toisessa veneessä erätarkastaja.
Poliisi ja erätarkastaja vesiliikenteen valvonnassa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen venepoliisi ja Metsähallituksen erätarkastaja tekivät yhdessä vesiliikenteen- ja kalastuksenvalvontaa Länsi-Uudenmaan sisävesialueilla lauantaina.

Vuoden sisällä on Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tehnyt tiivistä yhteisvalvontaa Metsähallituksen kanssa Nuuksion kansallispuistossa. Nyt kumppanit lähtivät vesille. 

Valvontaa Hiidenvedellä ja Lohjanjärvellä

Valvontaa kohdennettiin tällä kertaa Lohjan ja Vihdin alueella olevalle Hiidenvedelle, sekä Lohjanjärvelle. Valvonnan aikana kaksi venepartiota tarkasti yhteensä 44 veneseuruetta. Tarkastetuista veneistä yllättävän monelle jouduttiin kirjaamaan sakkoseuraamus joko puutteellisista varusteista, liiallisesta nopeudesta tai kalastusrikkomuksesta. 

Puutteita aluksen päällikön kunnossa ja veneiden varusteluissa

Valvonnan aikana kaksi aluksen päällikköä puhalsi reilusti yli sallitun lukeman ja heistä kirjattiin rikosilmoitukset vesiliikennejuopumuksesta. Moottoriveneiden palosammuttimissa oli usealla jäänyt vuosittainen tarkastus tekemättä, sekä veneiden valaistukseen jouduttiin puuttumaan.

Kalastusrikkomuksia kirjattiin 11 

Myös kalastusvalvonnassa todettiin valvonnan tarvetta, kalastusrikkomuksia kirjattiinkin 11 kappaletta.

-Räikeimpänä tapauksena löytyi yksittäisen kalastajan kalasaaliin tarkastuksessa seitsemän reilusti alamittaista kuhaa, kertoo ylikomisario Juha Rosendahl. Kuhan alamitta on vähintään 42cm.

Kalastuskieltoalueella, Maikkalan säännöstelypadon alapuolisella 100 metrin mittaisella alueella, tavattiin myös kalastajia virvelöimässä. Kahdella oli lisäksi virvelöintiin vaadittava kalastonhoitomaksu suorittamatta.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos ja Metsähallitus tulevat yhdessäkin jatkamaan valvontaa - kansallispuistoissa ja vesillä.
 

Lohja Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Uutinen Vihti
erävalvonta
kalastus
liikennevalvonta
poliisi
pyynti
sisävesiliikenne
valvonta