Vesiliikenneonnettomuus Lappeenrannassa Saimaalla

Julkaisuajankohta 1.8.2022 12.00
Uutinen

Kaakkois-Suomen poliisi tutkii vesiliikenneonnettomuutta Saimaalla 31.7. illalla, jossa menehtyi yksi henkilö.

Toistaiseksi tuntemattomasta syystä kaksi veneellä liikenteessä ollutta miestä joutui veden varaan. Toinen miehistä onnistui pelastautumaan uimalla saaren rantaan. Ambulanssi kuljetti pelastautuneen miehen verikokeisiin Etelä-Karjalan keskussairaalalle, koska miehen epäillään syyllistyneen vesiliikennejuopumukseen ja kuolemantuottamukseen. Lisäksi poliisi tutkii asiaa kuolemansyyn tutkintana ja eikä tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää. 

Liikennerikokset Etelä-Karjalassa

Poliisi valvoi liikennettä Etelä-Karjalassa viikonloppuna ja tavoitti neljä rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa. Yhden kuljettajan epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Kolmen kuljettajan epäillään ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena ja syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Poliisi tavoitti kuljettajat Lappeenrannasta, Joutsenosta ja Imatralta. 

Poliisi pysäytti Lappeenrannassa valtatie 6:lla 29.7. illalla henkilöauton kuljettajan, joka ajoi 178 km/h tuntinopeudella 100 km/h nopeusrajoitusalueella. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja poliisi määräsi kuljettajan väliaikaiseen ajokieltoon. 

Kuparivarkaus Imatralla

Imatralla murtauduttiin yrityksen tiloihin 29.7. yöllä Jakolan kaupunginosassa ja anastettiin kupariromua.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 02954

Varkauksia voi ennalta ehkäistä kunnollisella lukituksella, valaistuksella ja hankkimalla valvontalaitteita. Kaikesta arvo-omaisuudestaan kannattaa ottaa kuvat ja talteen tieto merkistä ja mallista, sarjanumerosta ja muista selvistä tuntomerkeistä. Yksilöivät tiedot helpottavat tarkan rikosilmoituksen tekoa, mutta myös samalla oikean omistajan löytämistä.

Poliisi pyytää havaintoja polkupyöräilijöiden törmäyksestä Imatralla

Poliisi pyytää havaintoja kahden polkupyöräilijän yhteentörmäyksestä 26.7. noin klo 13.30 Vuoksenniskantiellä. Tapauksessa vanhempi naishenkilö oli ajanut mäkeä alas ja kaatunut yrittäessään välttää törmäämästä nuoreen mieheen sinisellä pyörällä, joka tuli tielle sivupolulta. Ensihoito kuljetti naisen Etelä-Karjalan keskussairaalle tarkistuttamaan vammansa, joista poliisi ei tiedota enempää. Nuori mies ei ollut jäänyt auttamaan tilanteessa. Poliisi tutkii asiaa pelastustoimen laiminlyöntinä.

Poliisi pyytää nuorta miespolkupyöräilijää ilmoittautumaan sekä muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 0295414559.

Poliisi muistuttaa, että pelastustoimen laiminlyönnistä on kyse silloin, jos ei auta tai hanki apua toisen ollessa hengenvaarassa tai vakavassa terveyden vaarassa. Rangaistava laiminlyönti edellyttää, että laiminlyöntiin syyllistynyt olisi kyennyt suorittamaan pelastustoimia, tai vähintään hälyttämään apua.

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen