Vesiliikennevalvontaa tehostetaan kesällä Länsi-Uudellamaalla

Julkaisuajankohta 2.7.2024 14.25
Uutinen
Poliisivene ilta-auringossa.

Kesäaikana vesillä liikkuvien määrä kasvaa merkittävästi, mikä lisää myös onnettomuusriskejä ja tarvetta valvonnalle. Vesiliikenteen vilkastuessa Länsi-Uudenmaan poliisi tehostaa vesiliikenteen valvontaa turvallisuuden parantamiseksi.

Poliisi valvoo vesiliikennettä koko kesän ajan etenkin Lohjanjärvellä ja Hiidenvedellä. Esimerkiksi juhannuksena valvonnalle oli selkeästi tarvetta: Tuolloin tarkastettiin yli 60 veneseuruetta, jonka seurauksena annettiin huomautuksia ja sakkoja. Haaviin jäi myös viisi vesiliikennejuopumusta. 

− Olimme juhannuksen jälkeiselläkin viikolla useana päivänä vesillä. Esimerkiksi keskiviikkona vesiliikenne oli melko rauhallista, ja keskityimme tarkastamaan veneilijöiden ajokuntoa ja -taitoa sekä veneillä liikkumiseen edellytettävien varusteiden kelpoisuutta. Katsoimme myös, ovatko kalastusluvat kunnossa, kertoo vanhempi konstaapeli Mika Heikkinen. 

Poliisi kannustaa veneilijöitä tarkastamaan sekä ylläpitämään varusteiden ja veneen kuntoa säännöllisesti kesän aikana. Oleellista on myös huolehtia venettä kuljettavan henkilön kunnosta: vesiliikenteessä promilleraja on 1.

Poliisin suorittaman valvonnan tukena on koko kesän ajan poliisilaitoksen oman veneen lisäksi vesiskootteri, joka tukee tehokkaasti valvontaa. Kansalaisten suosimat vesiskootteritkin ovat asia, jonka tiimoilta poliisi saa paljon vesiliikennevalvontapyyntöjä. 

− Lohjalla esimerkiksi Auerlahden sataman alueella lohjalaiset kokevat, että vesijetit aiheuttavat häiriöitä ja vaaran paikkoja. On tärkeää muistaa, että turvallisuus on kaikkien vesillä liikkuvien vastuulla. Ohjeita noudattamalla voimme kaikki nauttia turvallisesta kesästä vesillä, toteaa vanhempi konstaapeli Mika Heikkinen.

Liikenne Lohja Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta