Viikko Itä-Uudellamaalla: Väkivallantekoja, kovia nopeuksia ja ravintolavalvontaa

16.3.2021 11.36
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella ilmeni viime viikolla muun muassa väkivallantekoja, kovia nopeuksia liikenteessä ja ravintolavalvontaa. Lisäksi kaksi myymälävarasta jäi kiinni valppaan kansalaisen ansiosta.

Kaksi väkivallantekoa viikonloppuna Vantaalla

Viikonloppuna, sunnuntain ja maanantain välisenä aikana, Vantaan Keimolassa tapahtui kaksi väkivallantekoa. 

- Myöhään sunnuntai-iltana 14.3. noin klo 23.00 19-vuotiasta miestä puukotettiin kadulla ja samassa yhteydessä häneltä anastettiin omaisuutta. Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä ja törkeänä ryöstönä, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä.

- Toinen väkivallanteko tapahtui maanantaina 15.3. aamuyöllä noin klo 4.48 yksityisasunnossa, jossa niin ikään 19-vuotias miestä pahoinpideltiin astaloa käyttäen. Tapausta tukitaan törkeänä pahoinpitelynä, Tyynelä jatkaa. 

Neljä henkilöä on otettu kiinni, joiden epäillään liittyvän näihin tapahtumiin.

Lumi- ja räntäsateesta huolimatta vauhdikasta menoa liikenteessä

- Huonosta ajokelistä huolimatta nopeusvalvonnalle oli selkeää tarvetta viikonloppuna, kertoo komisario Asko Sartanen.

 Liikennepoliisisektorin partiot mittasivat viikonloppuna kovia nopeuksia kaikkiaan yhdeksälle kuljettajalle, joiden kaikkien epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä vakaavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan. Lisäksi partiot poimivat liikennevirrasta kolme kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen nopeuksien noustessa satasen rajoituksella parhaimmillaan 168km/h.

- Lisäksi partiot tekivät teeman mukaista turvalaite- ja tarkkaamattomuusvalvontaa, jonka yhteydessä tavoitettiin myös etsintäkuulutettuja henkilöitä sekä yksi tutkanpaljastinta käyttänyt kuljettaja, Sartanen jatkaa.

Myymälävarkaat kiinni valppaan kansalaisen ansiosta

Poliisin partio sai lauantaina 13.3. aamupäivällä Vantaanportissa sijaitsevassa kaupassa kaksi epäiltyä varasta kiinni valppaan kansalaisen havainnon ansiosta. Kaupassa asioinut nainen oli huomannut kaksi henkilöä poistumassa kaupan sisäänmenoportin kautta vastavirtaan, mukanaan kaupasta anastettua omaisuutta. Nainen ilmoitti asiasta lähistöllä olleelle poliisipartiolle, joka nappasi epäillyt tekijät kiinni.

Itä-Uudenmaan poliisi haluaa kiittää paikalla ollutta naista nopeasta reagoinnista ja avusta. Tällä kertaa oli tuuria matkassa, kun partio oli tapahtumapaikan välittömässä läheisyydessä. Aina ei ole näin, joten vastaavissa tilanteissa kannattaa aina soittaa yleiseen hätänumeroon 112 ja kerto havainnoistaan kaupan henkilökunnalle.

Poliisi valvoo ravintoloita tehostetusti sulun aikana

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella on tarkastettu Poliisihallituksen ohjeen mukaisesti ravintoloinen sulkemiseen liittyvien määräysten noudattamista. Viime viikolla tarkastettiin 344 ravintolaa 126 poliisimiehen voimin ja aikaa näihin tarkastuksiin käytettiin yhteensä noin 23 tuntia. Valvonta jatkuu vielä ainakin 2 viikkoa. Ravintolat ovat noudattaneet hyvin sulkemiseen liittyviä ohjeita ja määräyksiä Yhdessä tapauksessa poliisi on ohjeistanut ravintolaa.

Kotihälytystehtävien määrä edelleen korkealla tasolla

Poliisin viime viikko oli valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta varsin kiireinen ja piti sisällään hieman yli 1750 erilaista poliisitehtävää. Myös kotihälytystehtävät olivat edelleen korkealla tasolla ja niitä poliisilla oli koko viikon aikana 196.  Kotihälytystehtävien määrä on ollut tällä tasolla jo viime syksystä lähtien ja tehtävät painottuvat viikonloppuihin.

- Koronan vaikutukset näkyvät edelleen selvästi poliisitehtävissä. Erilaisten yksilön suojaan liittyvien tehtävien määrä on korkea, niin kuin se on ollut keväästä 2020 lähtien, kertoo komisario Jarmo Ojala.

Tiistai talven haastavin päivä liikenteessä 

Tiistai 9.3.2021 oli talven haastavin päivä liikenteen osalta, etenkin Vantaalla. Ajokeli oli erittäin huono etenkin poliisilaitoksen alueen pääväylillä ja liikenteestä johtuvia tehtäviä oli noin neljäkymmentä. - Koko viikon aikana polisilla oli 106 liikenteestä johtuvaa tehtävää, Ojala jatkaa.

Tehostettua valvontaa ja partioiden jalkautumista jatkettiin

Poliisi jatkoi edelleen Tikkurilan asemaseudun, kauppakeskus Dixin sekä Myyrmäen ja Martinlaakson rautatieasemien tehostettua valvontaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Tikkurilan asemalla ja kauppakeskus Dixissä kokoontui selvästi vähemmän nuoria, kuin aiempina viikonloppuina ja myös häiritsevää käytöstä oli nyt selvästi aiempaa vähemmän. - Nyt vaikuttaa siltä, että Dixissä tilanne on hieman rauhoittunut mutta pientä ”häiriön” siirtymistä on ollut havaittavissa Myyrmäessä ja Martinlaaksossa, kertoo Ojala.

Viikkokooste kertoo Itä-Uudenmaan poliisin arjesta

Itä-Uudenmaan poliisi julkaisee viikoittain koosteen, jossa pyritään antamaan mahdollisimman ajantasainen kuva poliisilaitoksen alueen turvallisuustilanteesta. Viikkotiedotteeseen nostetaan myös poliisin tehtävissä esille tulleita rikostapauksia eri aihealueittain.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uusimaa Uutinen Vantaa
Itä-Uudenmaan poliisilaitos
liikenne
rikokset