Viikonloppu oli rauhallinen Pohjanmaan maakunnissa

Julkaisuajankohta 25.7.2022 10.49
Uutinen

Viikonloppu on sujunut rauhallisesti Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella. Hälytystehtäviä on ollut tasan 600 ja kiinniotettuna on ollut 29 henkilöä.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä auto oli törmännyt suteen Kurikassa Jurvantiellä, Lautakankaan metsätien risteyksen läheisyydessä. Susi oli kuollut törmäyksessä. Autoon tuli lieviä vaurioita, ei henkilövahinkoja. Paikalla käynyt poliisipartio otti kuolleen uros suden haltuunsa ja se toimitetaan ruokavirastolle tutkittavaksi.

Perjantain ja lauantaina välisenä aikana on toinen susi/sudet käynyt tappamassa ja raatelemassa lampaita lammastilalla Risunevan metsäautotien varrella Kannuksessa. 23 lammasta oli löytynyt kuolleena. Paikalta löytyi suden/susien jäljet. Poliisin lisäksi paikalla kävi myös petoyhdyshenkilö ja eläinlääkäri.

Seinäjolla Tanelinrannan ulkoilualueen kuntopolun alussa oli ajettu henkilöauto kovalla vauhdilla valaisintolppaan lauantain ja sunnuntaina välisenä yönä. Auton keula oli törmäyksessä vaurioitunut kauttaaltaan ajokelvottomaksi. Autosta oli poistettu rekisterikilvet mutta poliisi sai runkonumeron perusteella selvitettyä auton omistajan. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Rattijuoppoja otettiin kiinni 12 kappaletta viikonlopun aikana, näistä viisi epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Kurikan Jokipiissä epäilty rattijuoppo oli ajanut autollaan ulos tieltä ja sen jälkeen juossut paikalta ja piiloutunut. Paikalle saapuneet ensihoitajat olivat löytäneet törmäyspaikan läheltä tienvarsiojasta henkilön, joka poliisi epäilee ajaneen autolla. Henkilö puhalsi lukeman 0,64 mg/l alkomittariin ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. 

Lauantaina ja sunnuntaina välisenä yönä oli henkilöauton kuljettaja ajanut ulos tieltä ja törmännyt puuhun kantatiellä 67 Kaskisissa. Kuljettaja oli loukannut jalkansa törmäyksessä ja hänet kuljetettiin sairaalaan. Hän puhalsi 0,89 mg/l poliisin alkomittariin ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Teuvalla henkilöauton kuljettaja oli ajanut ulos tieltä Järvitien ja Pohjoistien risteyksessä. Kuljettaja puhalsi 0,79 mg/l poliisin alkomittariin ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Poliisille selvisi lisäksi että kuljettaja oli ottanut auton luvatta käyttöön ja että häneltä puuttui ajo-oikeus, joten häntä epäillä myös moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 

Pohjanmaan poliisi oli tehostanut huumevalvontaa Pietarsaaren Jaakon päivien vieton yhteydessä ja valvonnassa paljastui kuusi huumausaineen käyttörikosta ja yksi huumausainerikos. Jaakon päivien vietto on muuten sujunut rauhallisesti ja muiden vuosien tapaisia väkivaltarikoksia ei ole tullut poliisin tietoon tänä vuonna.

Poliisi tutkii törkeää kotirauhan rikkomista Seinäjoella. Perjantain ja lauantain välisenä yönä oli rikottu autojen tullilasit ja asunnon ikkunoita asianomistajan pihalla. Tekijöistä oli saatu hyvät tuntomerkit ja poliisikoiran avustuksella löydettiin läheisestä asunnosta epäillyt, jota otettiin kiinni. Asian esitutkinta jatkuu.

Vaasassa tutkitaan myös törkeää kotirauhan rikkomista. Tekijä oli rikkonut asianomistajan asunnon ikkunan ja tullut sisälle asuntoon. Hetken päästä tekijä oli poistunut. Poliisi löysi epäillyn tekijän lähistöltä ja otti hänet kiinni. Kiinnioton yhteydessä epäilty vastusti poliisin toimenpiteitä ja häntä epäillään niskottelusta poliisia vastaan.
 

Pohjanmaan poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta