Viikonloppu oli suhteellisen rauhallinen Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella

Julkaisuajankohta 25.9.2023 12.29
Uutinen

Normaalit viikonlopun tehtävät työllistivät poliisia, mutta viikonloppu oli Pohjanmaan poliisille suhteellisen rauhallinen. Poliisi hoiti kuitenkin viikonloppuna yhteensä 642 tehtävää.

Pohjanmaan poliisin viikonloppu sujui normaalia viikonloppua rauhallisemmin. Viikonlopun ajan vallinnut sateinen sää rauhoitti todennäköisesti tilannetta. Normaaliin tapaan poliisin tutkittavaksi tuli kuitenkin rattijuopumuksia eri puolilta Pohjanmaata. Samoin tutkittavaksi tuli muutamia pahoinpitelyjä eri puolilta aluetta.

Yhteensä 40 henkilöä oli kiinniotettuna poliisilain perusteella ja 14 henkilöä oli kiinniotettuna rikosperusteisesti. Normaalit viikonlopun tehtävät työllistivät poliisia sekä mopomiitti. Tällä kertaa suurehko mopomiitti järjestettiin Pietarsaaressa. Päristely aiheutti häiriötä alueen asukkaille ja ajelusta tuli paljon soittoja hätäkeskukseen.

Pahoinpitelyjuttuja poliisille tuli viikonloppuna tutkittavaksi 16 kappaletta. Pahoinpitelyt olivat tapahtuneet yleisillä ja yksityisillä paikoilla, sekä ravintoloiden läheisyydessä.  

Liikenteestä tavattiin kaikkiaan 13 rattijuoppoa, joista kuudessa tapauksessa kyse törkeästä rattijuopumuksesta. Myös useita liikenneturvallisuuden vaarantamisia todettiin, yhteensä 40 kappaletta, joista kolme kappaletta törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia. Hirvikolarien määrä oli viikonloppuna kolme kappaletta.

Lisäksi valvonnassa paljastui viisi huumausainesiin liittyvää rikosta.

Viikonloppuna poliisi kirjasi seitsemän ilmoitusta vahingonteosta ja kaksi ilmoitusta varkaudesta. Trek polkupyörä oli lauantaina anastettu Vaasassa Rewell Centerin edustalta. Vaasassa murtauduttiin kahteen autoon viikonlopun aikana, mutta autoista anastetusta tavarasta ei ole tällä hetkellä tietoa. Vahingonteon kohteena oli pääasiassa autoja ja ikkunoita. Käytöstä poistetussa viljavarastossa oli myös sytytetty tulipalo lauantaina Lapualla. Toimistotilat vaurioituivat palossa.

Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Pohjanmaa Pohjanmaan poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Uutinen Vaasa Valvonta- ja hälytystoiminta