Viikonlopun suunnistustapahtuma Mynämäessä ruuhkauttaa liikennettä

Julkaisuajankohta 17.6.2022 7.38
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi kehottaa tielläliikkujia varautumaan viikonloppuna ruuhkiin Mynämäen seudulla. Isoimmat liikenneruuhkat ajoittuvat lauantaiaamupäivään. Lisäksi poliisi muistuttaa suunnistustapahtumaan tulevia autoilija noudattamaan pysäköintiin liittyviä säännöksiä ja ohjeita.

Mynämäessä 17.–19. kesäkuuta järjestettävä suunnistustapahtuma Jukolan viesti vaikuttaa voimakkaasti alueen liikenteeseen.

Tuhansien suunnistajien sekä suuren yleisö- ja toimitsijajoukon johdosta alueella liikkuvien tienkäyttäjien on syytä varata siirtymiin normaalia enemmän aikaa tulevana viikonloppuna.

Tapahtuma aiheuttaa merkittävää haittaa liikenteeseen etenkin Mynämäen keskustan alueella sekä Kasitiellä (vt 8), Asemantiellä (mt 1930), Kustavintiellä (mt 192) ja Mynämäentiellä (mt 1930).

Isoimmat liikenneruuhkat ajoittuvat lauantaiaamupäivään. Tilanne teillä normalisoituu sunnuntaina kello 17 mennessä.

Aktiivista liikennevalvontaa 

Lounais-Suomen poliisi on näkyvästi läsnä tien päällä ja valvoo aktiivisesti liikennettä Mynämäessä ja lähialueilla. Liikenneturvallisuuden varmistamisen lisäksi poliisi valvoo erityisesti kilpailukeskuksen ja Mynämäen keskustan alueella yleistä järjestystä ja turvallisuutta. 

– Poliisin tavoitteena on estää ennalta vakavat liikenneonnettomuudet sekä vakavat järjestyshäiriöt. Tähän pyrimme lupahallinnon antamilla määräyksillä, aktiivisella valvonnalla, tarvittaessa liikenteen ohjaamisella sekä viestinnällä, kertoo ylikomisario Mika Peltola Lounais-Suomen poliisista. 

Lisäksi poliisi valvoo, että tapahtuman järjestäjä täyttää kokoontumislain mukaiset velvollisuutensa liikenteenohjauksen, järjestyksen ja turvallisuuden osalta.

Vaaraa aiheuttavaan pysäköintiin puututaan

Poliisi muistuttaa suunnistustapahtumaan tulevia autoilijoita noudattamaan myös pysäköintiin liittyviä säännöksiä ja ohjeita. Siten turvataan kaikkien esteetön liikkuminen alueella ja varmistetaan, että hätätilanteessa paikalle saadaan nopeasti apua.

Ajoneuvojen virheellisestä pysäköinnistä voi aiheutua vaaraa liikenneturvallisuudelle ja huomattavaa haittaa tien käytölle tai muulle liikenteelle.

– Mahdollisen vaaran aiheuttamissa tapauksissa poliisi voi toteuttaa ajoneuvon lähi- tai varastosiirron välittömästi, Peltola muistuttaa.

Liikenne Lounais-Suomen poliisilaitos Mynämäki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta