Viikonlopun tapahtumia Koillismaalla

Julkaisuajankohta 22.1.2023 7.50
Uutinen

Viikonlopun aikana Kuusamon Rukalla pidettiin pipolätkäturnaus, joka veti osallistujia ja yleisöä hiihtokeskukseen runsain määrin. Poliisi kohdisti valvontaa Rukan alueelle ja onnistui valvonnallaan puuttumaan useisiin järjestyshäiriöihin.

Niin Rukalla ja Kuusamossa, kuin muuallakin Koillismaalla poliisi suoritti rattijuopumusvalvontaa useissa eri puhallusratsioissa. Alle rangaistavuuden jääneitä värähdyksiä puhalluskokeissa oli useita ja rikosilmoituksiakin jouduttiin kirjaamaan rattijuopumuksista 4 kpl.

Perjantai-iltana poliisi piti puhallusratsiaa Taivalkosken keskustassa. Ratsiaan ajoi paikkakuntalainen mies, jonka puhalluskoe näytti 0,28 mg/l. Mies vietiin verikokeisiin ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Miestä epäillään rattijuopumuksesta.

Lauantaina puolen päivän aikoihin poliisi pysäytti Pudasjärven Hetekyläntiellä ulkopaikkakuntalaisen miehen kuljettaman auton. Kuljettajalle tehty puhalluskoe näytti 0,48 mg/l. Mies vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka perusteella kirjoitettiin sakko rattijuopumuksesta. Lisäksi mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lauantai-iltana poliisi tapasi Kuusamossa Rovaniementiellä paikkakuntalaisen miehen henkilöauton ratista. Miehelle suoritettu huumepikatesti näytti positiivista amfetamiinille ja bentsoille. Autosta löytyi myös vähäinen määrä huumausainetta. Mies vietiin verikokeisiin ja asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksena.

Lauantai-iltana poliisi pysäytti Kuusamon Rukalla henkilöauton, jota kuljetti ulkopaikkakuntalainen nainen. Naiselle suoritettu puhalluskoe näytti 0,43 mg/l. Nainen vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka perusteella kirjoitettiin sakko rattijuopumuksesta. Lisäksi nainen määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Rattijuopumustehtävien lisäksi poliisi pysäytti perjantai-iltana ulkopaikkakuntalaisen miehen kuljettaman auton kun tämä oli Kuusamon keskustassa ohittanut kaksi edellä ajavaa ajoneuvoa liikenteenjakajan vasemmalta puoleen, jossa on myös suojatie. Auton käyttämä nopeuden ylitys taajama-alueella oli huomattava. Miehelle kirjoitettiin sakko liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja annettiin ajokielto vakavasta piittaamattomuudesta liikenneturvallisuutta kohtaan.

Perjantai-iltana puolen yön maissa Pudasjärven Iso-Syötteen asuntovaunualueella henkilöauto törmäsi asuntovaunuun siten, että vaunun keula lennähti parisen metriä sivuun törmäten vielä vieressä pysäköitynä olleeseen henkilöautoon. Asuntovaunussa oli törmäyshetkellä pariskunta nukkumassa. Vaunuun törmännyt henkilöauto pakeni paikalta ja se löytyi myöhemmin hylättynä lähistöltä. Poliisi onnistui tutkinnan avulla selvittämään tapahtumien kulun ja autoa kuljettaneen paikkakuntalaisen miehen henkilöllisyyden.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Kuusamon Rukalla kahdelle oululaiselle miehelle tuli riitaa taksitolpalla. Toinen miehistä onnistui lyömään toista useita kertoja mm kasvoihin ja muualle pään seudulle. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus pahoinpitelystä.
 

Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta