Virheellisten henkilökorttien uusiminen Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella

Julkaisuajankohta 30.12.2021 13.49
Uutinen

Poliisihallitus tiedotti 28.12.2021 henkilökorttituotannossa tapahtuneesta virheestä. Osa marras- ja joulukuussa myönnetyistä henkilökorteista on yksilöity jo käytöstä poistetulle korttipohjalle. Virheelliset kortit uusitaan oman alueen poliisilaitoksella.

Tampereen ja Jyväskylän poliisiasemilla asiakkaita pyydetään asioimaan henkilökohtaisesti infopisteessä uuden henkilökortin tilaamista varten. Infopisteet ovat avoinna arkisin klo 8- 16.15, paitsi tiistaisin klo 9-16.15. Muilla poliisiasemilla voi asioida normaalien asiakaspalvelun aukioloaikojen mukaisesti. Aukioloajat voi tarkistaa poliisin nettisivuilta www.poliisi.fi. 

Miten tunnistat uuden henkilökortin?

Vanha ja uusi korttipohja ovat hyvin samannäköisiä. Uudenmallinen Suomen kansalaiselle myönnettävä henkilökortti otettiin käyttöön 2.8.2021, kun EU:n ID-asetuksen vaatima henkilökorttilain muutos tuli voimaan. 

Uuden kortin tunnistaa EU-lippulogosta, joka on kortin etupuolella vasemmassa yläreunassa, ja mustaa lukkoa esittävästä EU-Trustmark -tunnuksesta, joka on kortin kääntöpuolella. Näitä logoja ei ole vanhalla henkilökorttipohjalla.

Jos vanhanmallinen kortti on myönnetty 1.8.2021 tai aiemmin, sitä voi edelleen käyttää normaalisti. Virhe ei liioin koske matkustusoikeudetonta henkilökorttia, alaikäisen matkustusoikeudetonta henkilökorttia eikä ulkomaalaisen henkilökorttia.

Keski-Suomi Pirkanmaa Poliisin lupapalvelut Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen